Dar prirode

Kad medicina zakaže: Ruskinje se leče samo ovom biljkom! (FOTO)

Imala sam endometriozu i miome, lekari su predlagali operaciju... Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku - miomi su nestali, endometrioze nije bilo, otkrila je jedna žena na forumu
Lepi & Zdravi
13:28h Autor:
Kad medicina zakaže: Ruskinje se leče samo ovom biljkom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Borovaja matka (Orthilia secunda) je čudotvorna travka, kod nas poznata pod imenom brdska materica.

Raste u zapadnom i istočnom Sibiru, Ukrajini, Belorusiji i u još nekim oblastima ovog dela sveta, a za koju Ruskinje veruju da leči sve ženske boljke. Internet forumi su prepuni komentara u kojima žene tvrde da im je ova travka pomogla, čak i onda kad je zvanična medicina zakazala.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Borovaja matka je učinila čudo. Posle pobačaja, suprug i ja smo sedam godina čekali bebu. Doktori nisu mogli da pomognu, a uzrok nije pronađen. Pila sam čaj od borovaje matke, i u 37. godini postala sam majka prelepe devojčice", tvrdi jedna žena na forumu.

Njeno ime znači spasilac: Biljka proglašena svetom, leči apsolutno sve!

"Imala sam endometriozu i miome, lekari su predlagali operaciju... Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku - miomi su nestali, endometrioze nije bilo", otkriva anonimna Ruskinja.To su samo neki od primera u kojima Ruskinje na forumima svedoče da im je ova travka pomogla, i u mnogim slučajevima bila spasonosna. Čak i mnogi ruski lekari odaju počast ovoj biljci i rado je preporučuju pacijentkinjama.

Kako god bilo, borovaja matka se već vekovima koristi u ruskoj narodnoj medicini i veruje se da leči barem 40 bolesti. Ima protivupalno, antikancerogeno i antimikrobno dejstvo. Dobar je analgetik i diuretik.

Lek stariji od apoteka: Drevni recept protiv menstrualnih bolova deluje za 15 minuta!

Koristi se za lečenje steriliteta, endometrioze, izraslina, policističnih jajnika, menstrualnih poremećaja ili bolnih menstrualnih ciklusa, fibroma, mioma, upale jajnika i ublažava sve druge upalne procese u urogenitalnom traktu, reguliše hormonalni disbalans… Posebno pomaže kod cistitisa, a delotvorna je i za zarastenje rana, kao i za lečenje hemoroida. Osim toga, jača i imunitet.

Od borovaje matke prave se čajevi i tinkture, a čest je sastojak i mnogih biljnih mešavina. Vrlo često se meša sa još jednom ruskom travčicom - krasnajom šjotkom, koja je takođe vrlo delotvorna kod ginekoloških tegoba.

Ako se uzima pravilno, kontraindikacija, tvrde travari, gotovo da i nema, osim u slučajevima individualne preosetljivosti. Ipak, čaj od borovaje matke trebalo bi piti umereno, obazrivo i sa pauzama.

Ruska medicina preporučuje: Ova mast leči bolove u zglobovima preko noći! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs