Vreme je za promenu

Top frizure za žene u 40-im: Moderne, damske, podmlađuju! (FOTO)

Odaberite onu koja vam se najviše dopada i pravac kod frizera

Nega
10:41h Autor:
Top frizure za žene u 40-im: Moderne, damske, podmlađuju! (FOTO)
Foto: Reuters / Mario Anzuoni

Svima nam se dogodi da upadnemo u rutinu kada je pitanju kosa; ponekad je strah jači od ikakvog eksperimentisanja, ne samo sa bojom, već i stilom frizure.

Ipak, četrdesete su idealan period da se poigrate se sa dužinom i teksturom. Kao i uvek, na umu moramo da imamo da pravila ne postoje - sve možete da isprobate i nosite sa svojim stilom.

Ako frizura ne ispadne po vašoj volji, uvek možete ponovno da se ofarbate ili sačekati da izraste - to su slatke muke!

1. Slojeviti bob

Jedna od najpopularnijih frizura prošle, a i ove godine, svakako je dobar izbor za žene sa tankom kosom. Ovaj način šišanja daće im volumen, a ako su visoke i imaju lep vrat, ceo utisak će biti za još stepenicu bolji.

Lepa, zgodna i mladolika posle četrdesete: 3 stvari koje mora da uradi svaka žena!

A post shared by Cate Blanchett (@cateblanchett) on

2. Ležerni talasi

Žene sa puno kose, koje pritom žele da izgledaju uređeno i jednostavno, biraće srednje dugu kosu i talase, koji pre svega ne izgledaju preterano ukovrdžano, i rotirani su tako da se kosa pomera od lica, da ne imale frizuru koja zatvara lice.

A post shared by Rachel Weisz (@rachelweisz1) on

3. Kratka kosa

Pomalo nemarna, razigrana kratka kosa savršen je izbor za manje i sitnije žene, sa sitnijim licem, jer će ih vizualno otvoriti i pritom ih učiniti nežnijim.

Zašto kosa sedi pre vremena: Ima rešenja, proverite jedan vitamin!

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey) on

4. Slojevite dužine

Duga kosa u 40-ima fantastična je kad ima laganu zavijenost u telu. Ona se najbolje postiže upravo slojevima, koji omogućavaju da svaki pramen priča svoju priču i ima svoj pokret. Ovakve frizure uvek izgledaju poletno.

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

5. Ravno i uokvireno

Ravna kosa je jedna od najvećih trendova sezone, iako se ponekad teže održava. Dobar izbor za 40-e je ravna kosa sa dubokim razdeljkom na stranu ili onim na sredini, koje su sečene isključivo ravno i na svojevrstan način uokviruju lice.

U šampon je dodala dva sastojka: Kosa je konačno prestala da opada i raste kao luda! (RECEPT)

A post shared by Jill Kargman (@jillkargman) on

6. Bob sa šiškama

Ovaj stil najbolji je kad dužina kose lagano dotiče ramena! Možda najveća promena koju možete da napravite su šiške, koje u kombinaciji sa ovakvim bobom uvek izgledaju elegantno, i promeniće celo držanje i samopouzdanje - baš kao da ste druga osoba.

7. Talasasti lob

Produženi bob sa zaigranim talasima jedan je od klasičnih izbora sa kojim se ne može pogrešiti. Doduše, najduži sme da bude malo ispod ramena, jer je ta dužina najzahvalnija.

Evo koliko često treba da perete kosu: Naučnici konačno otkrili!

8. Retke šiške

One su idealne za nekoga ko želi ležeran izgled i instant promenu, a izvrstan su odabir za žene koje su nesigurne kada je u pitanju čelo.

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs