Fantastična caka

Samo je stavio farbu na četku: Frizer napravio hit pramenove! (VIDEO)

Da u frizerskom svetu kreativnosti i inovacija ne manjka, dokazao je poznati istanbulski frizer

Nega
15:49h Autor:
Samo je stavio farbu na četku: Frizer napravio hit pramenove! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram / ozdenkurtur

Ombre pramenovi su već godinama najpopularnija tehnika bojenja kose. Iako je sam klasični ombre vremenom doneo i svoje brojne verzije, baza je ostala ista. Ali da u frizerskom svetu kreativnosti i inovacija ne manjka, dokazao je poznati istanbulski frizer i kolorista Ozden Kurtur čija je tehnika farbanja kose u ombre stilu postala pravi hit, a toliko je jednostavna da može da se uradi i kod kuće. Ozden je na svom Instagram profilu podelio fotografije i video na kojima izvodi najjednostavniju tehniku farbanja koja, po njegovim rečima, garantuje najprirodnije ombre pramenove. Tajna njegove moći krije se u njegovom frizerskom "oruđu" koje ne može da bude jednostavnije.

Ne želim više da izgledam umorno: Transformacija žene koja će vas oduševiti! (VIDEO)

A post shared by Özden Kürtür (@ozdenkurtur) on

Naime, popularni frizer za izradu pramenova koristi jedno jedino pomagalo - četku za kosu, a na objavljenom videu je otkrio samo delić poznate tehnike bruslajt. Široka četka ima ulogu četkice, a krupne iglice omogućavaju da se boja na kosu nanese mnogo brže i jednostavnije. Za razliku od brojnih dosadašnjih ombre verzija poput balajaža, flambojaža, lajaž tehnika, sa bruslajtom dobijate prirodniji izgled kose i lagano osunčane pramenove koji se slojevito raspršuju kroz kosu.

Zdrava i jaka kosa: Samo 3 sastojka za rezultate vidljive posle prvog tretmana! (RECEPT)

A post shared by Özden Kürtür (@ozdenkurtur) on

Ovu tehniku bi mnogi rado isprobali sami kod kuće, ali frizeri ističu da, iako se čini jednostavno, ova tehnika ipak zahteva iskustvo, praksu i zlatne ruke profesionalca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs