Moćni preparati

Kosa kao griva - sjajna i puna volumena: Obnovite je od korena do vrhova! (FOTO)

Postoji jednostavan način da u potpunosti obnovite kosu koja je oštećena čak do godinu dana
Nega
13:00h Autor:
Kosa kao griva - sjajna i puna volumena: Obnovite je od korena do vrhova! (FOTO)
Foto: Promo

Sjajna i negovana kosa je pola lepote, pa mnoge žene koriste svoju kosu kao najjače oružje. Ali, u želji da budemo što lepši, kosa je često na udaru agresivnih preparata i toplotnih uređaja.

Osim fena, pegle i figara, mnoge žene nesvesno oštećuju kosu i dok se češljaju. Neadekvatna četka za kosu u kombinaciji sa zamršenim vlasima i nedovoljnom negom, kidanje vlasi je skoro obavezno.

Stigli su nam i vreli letnji dani, a poznato je da sunce, a naročito more, itekako mogu da ugroze kvalitet kose. Zbog toga je na prvom mestu neophodno da znate šta morate da uradite da bi vaša kosa ostala, sjajna i jaka, u protivnom ćete morati da se suočite sa makazama.

Da ne biste ostali bez pola svoje lepote na kraju leta, predlažemo vam da obratite pažnju na ove faktore:

Hidratacija

One devojke i žene koje imaju kovrdžavu kosu znaju o čemu pričamo. Sunce i neadekvatna nega je u stanju da od kose napravi suvu i beživotnu slamu. Stoga vodite računa da kosa bude dobro hidrirana kako bi do krajeva zadržala prirodnu vlažnost. Ako je telo hidrirano i kosa će biti hidrirana.

U tim momentima obavezno koristite Garnier Fructis SOS repair masku za oštećenu kosu, obogaćenu uljem amle i kerafila. Tokom samo tri primene, Garnier Fructis repair linija će vašu kosu učiniti neverovatno lepom.

Foto: Promo
Foto: Promo

Adekvatna nega

Tokom leta obavezno koristite “laganije” šampone koji dodatno ne opterećuju kosu. Nikad ne nanosite na kosu preparate koji nisu za kosu, nego su recimo za kožu. Kremice koje inače koristimo da bismo zaštitili kožu neće zaštitnički delovati na kosu, naprotiv, njihov sastav je može dodatno isušiti.

Garnier ovog leta nudi Fructis SOS repair šampon za oštećenu kosu, obogaćen ekstraktom ulja amle i kerafilom. Ovaj šampon deluje tako što obnavlja površinska oštećenja vlasi, sanirajući štetu koju je toplota ostavila na kosi.

Šešir glavu čuva

Bez šešira ili marame ne izlazite na visoke temperature. Osim što ćete se zaštiti od sunčanice, kosa će vam biti sačuvana od vrelih sunčevih zraka. Kada ulazite u vodu, ako volite da ronite, ne vezujte kosu gumicom, jer će ona stezati i čupati kosu. Bolje pustite da kosa slobodno pliva i uživa u vodi, a po izlasku iz mora ili bazena obavezno isperite kosu običnom vodom i na nju nanesite odgovarajuće preparate za negu i hidriranje kose.

Hrana

Sve ono što prija vašem telu itekako prija vašoj kosi. Postoji top 10 namirnica koje predstavljaju pravo gorivo za kosu. One podstiču njen rast i jačanje jer telo opskrbljuju neophodnim vitaminima i mineralima. Namirnice koje se moraju naći u vašem meniju tokom leta su: riba, spanać, banane, sočivo, integralni pirinač, narandže, pečurke, šargarepa, orašasti plodovi i jaja.

Foto: Promo
Foto: Promo

Odgovarajući preparati

Lepota vaše kose zavisi od odgoarajuće nege. Izuzetno je bilo da koristite dobar šampon i odgovarajuću masku kako bi se kosa lakše rasčešljavala. Ako se kosa manje mrsi, to znači da se ne oštećuje prilikom češljanja. Pravilno hidrirana i negovana kosa lakše će podnositi vremenske (ne)prilike poput izuzetno visoke ili niske temperature vazduha.

Garnier Fructis predstavlja kombinaciju prirodnih ekstrakata i inovativne tehnologije, koja pruža vašoj kosi efikasnu, ali prirodnu negu.

Tajna proizvoda za negu kose iz linije Garnier Fructis proizvoda jeste u mešavini soka od jabuke, proteina iz limuna, ekstrakta šećerne trske, vitamina B3, B6 i limunske kiseline. Ovakva mešavina je dobitna kombinacija za obnavljanje kose od korena do vrhova, a sastojak pod nazivom amla ulje, koji se nalazi u Fructis SOS Repair liniji, je u stanju da oporavi i zapuštenu kosu, koja je oštećena čak godinu dana!

Kosa ne dopušta lenjost. Ako želite da budete lepe, vodite računa o tome da vam kosa i tokom letnjih meseci bude sjajna i hidrirana do vrhova.

Foto: Promo
Foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs