Morate da probate

Celo selo je poznato po njihovoj kosi: Nemaju sede ni u 70-im, vlasi rastu kao lude, samo zbog ovoga

Uz najjeftinije rešenje na svetu, vaša kosa neće osedeti, i biće duga, sjajna, zdrava i gusta, baš kao kod žena iz plemena Jao
Nega
18:48h Autor:
Celo selo je poznato po njihovoj kosi: Nemaju sede ni u 70-im, vlasi rastu kao lude, samo zbog ovoga
Foto: Profimedia

U kineskom selu Huangluo žive žene iz plemena Jao koje imaju najbolju kosu na svetu - dugu, jaku, zdravu i bez ijedne sede vlasi.

Sa druge strane, dame sa naših prostora žale se na loš kvalitet ili oštećenja uzrokovana proizvodima punim hemije ili termičkim pomagalima za stilizovanje kose, koji su vlasi učinili suvim, beživotnim i sklonim pucanju i opadanju.

U šampon je dodala dva sastojka: Kosa je konačno prestala da opada i raste kao luda! (RECEPT)

Ako ste i vi jedna od njih, ne bi bilo loše da poslušate savet žena kojima je kosa i u sedamdesetim godinama sjajna, bujna i bez ijedne sede dlake, piše Experthometips.com.

Naime, one svoju kosu peru pirinčanom vodom - vodom koja vam preostane kada skuvate pirinač. Tajna je u antioksidantima koja zrna pirinča otpuštaju tokom kuvanja, a koja neverovatno hrane vlasi kose.

Trajno ispravlja kosu, bolje od keratina: Žene poludele za receptom od 4 sastojka!

Studije su pokazale da pirinčana voda sadrži i minerale i vitamin E, ali i da ima svojstva koja kosu čine elastičnom i sprečavaju oštećenja.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Takođe, ukoliko vam je kosa već oštećena, i tu može da vam pomogne pirinčana voda, jer sadrži inozitol, karbohidrat koji oporavlja vlasi.

Aminokiseline koje se takođe mogu naći u pirinčanoj vodi mogu da ojačaju koren kose, što pomaže kod opadanja i veće gustine, a nežna mekoća koja ostaje u kosi nakon ispiranja pirinčanom vodom čini je sjajnom do sledećeg pranja.

Treba li vam još neki razlog? Skuvajte pirinač i već večeras operite kosu vodom koja vam ostane od kuvanja!

Kada žena više ne treba da nosi uske farmerke i dugu kosu: Istraživanje otkrilo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs