Probajte

Čuvaju kosu od hlora, soli i sunca: Idealne letnje maske za svaki tip kose!

Pod uticajem toplote, soli i hlora kosa se suši i lomi. Da se to ne bi dešavalo, u pomoć priskaču maske iz kućne radinosti
Nega
07:08h Autor:
Čuvaju kosu od hlora, soli i sunca: Idealne letnje maske za svaki tip kose!
Foto: Profimedia

Poznato je da tokom letnjih meseci sunce u kombinaciji sa UV zračenjem, hlorom iz bazena i solju iz mora veoma loše utiče na kosu. Zato, kako bi se dodatno zaštitila, osim regeneratora i maski koje inače koristite, preporučujemo vam veoma efikasne i hranljive maske za kosu koje sami možete napraviti.

Hranjivi regenerator od banane

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog jednostavnog regeneratora jesu dve-tri zrele banane. Ogulite ih, dobro ispasirajte i bogato nanesite na kosu. Nakon 45 minuta kosu dobro isperite i operite je šamponom.

Balzam sa kokosom za dubinsko obnavljanje

Ogulite avokado, očistite ga od koštica i dobro izgnječite. Dodajte šoljicu kokosovog mleka, dve kašike kokosovog ulja i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Za dubinsku regeneraciju ostavite da deluje 30 minuta, a zatim isperite i našamponirajte kosu.

Jogurt za visoki sjaj

Umasirajte pola šoljice jogurta u vlažnu kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite prvo toplom pa hladnom vodom, a onda kosu operite šamponom. Tretman ponovite svake dve nedelje. Mlečna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.

Bronzana boja, ten kao zamišljen: Mažite se ovim uljima i zdravo pocrnite!

Maska od meda za negu svih tipova kose

Pomešajte pola šoljice meda i četiri kašike maslinovog ulja (ako imate masnu kosu, onda su vam dovoljne dve kašike). Sipajte smesu u plastičnu flašu i zatvorite. Pre svake upotrebe flašu lagano protresite, a smesu umasirajte u kosu i vlasište. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje sat, a potom kosu operite na uobičajen način i dobro je isperite.

Jaje za jaču kosu

Osim organizmu, jaje daje snagu i kosi. Proteini iz ove namirnice vlasi čine sjajnijim i jačim, a kosa će delovati negovano. U činiju umešajte jedno jaje, dve kašike kokosovog ulja i dve kašike susamovog ulja. Smesu nanesite na suvu kosu, preko nje stavite kesu, preko kese vruć peškir i masku držite na glavi 15 minuta. Nakon toga nanesite šampon (ali ne skidajte masku), a zatim sve to isperite i operite kosu kako to inače radite.

Za sve žene koje su zakasnile sa vežbanjem: Ekspresno rešenje za ravan stomak!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs