Napravite sami

Da vam kosa raste kao iz vode: Najefikasniji lekoviti sprej za fantastične rezultate! (RECEPT)

Pripremite ovaj sprej i vaša kosa će zasijati zdravljem i lepotom
Nega
21:42h Autor:
Da vam kosa raste kao iz vode: Najefikasniji lekoviti sprej za fantastične rezultate! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Sprejevi za kosu su komforno i u isto vreme veoma efikasno sredstvo za negu kose. Sprejevi poseduju antistatička svojstva, štite kosu od termičkih uticaja, poboljšavaju strukturu kose, hrane je, promovišu ubrzani rast kose i olakšavaju feniranje.

Kupujući gotove sprejeve za kosu, mi, nažalost, nismo uvek zadovoljni njihovim kvalitetom i učinkom na kosu. Postoji odlično rešenje ovog problema – možete da koristite domaći sprej, pripremljen sopstvenim rukama, u čiju efikasnost ne sumnjajte. Danas predlažemo recept domaćeg spreja za brži rast kose.

Za pripremu ovog lekovitog spreja biće potrebni sledeći sastojci: 2 čaše (od 200 ml) destilovane vode, 8 supenih kašika limunovog soka, 2 supene kašike alkohola 52%, eterično ulje ilang-ilanga i ruzmarina

Biljka koja sprečava ćelavost: Imamo je u baštama, malo ko je koristi!

Priprema:

Spremite sud optimalnog kapacita za pripremu spreja. Isceđeni sok limuna sipamo u pripremljen sud. Dodajemo destilovanu vodu, alkohol i dobro promešamo. Dodajemo u ovaj rastvor po nekoliko kapi ulja ruzmarina i ulja ilang-ilang. Ruzmarin poseduje lekovita svojstva, obezbeđuje rast kose, ilang-ilang ojačava i poboljšava njenu strukturu. Sterilišemo i osušimo bocu sa raspršivačem. Preporučuje se da se koristi boca sa sitnim raspršivanjem, jer će kosi obezbediti ravnomernu raspodelu hranljivih sastojaka. Polako presipamo pripremljen rastvor u bocu. Zatvaramo i stavljamo bocu u frižider na 24 sata, nakon tog vremena sprej je spreman za upotrebu.

Preporučuje se nanošenje domaćeg spreja sa razdaljine 15-20 cm, vodeći računa da ne dospe do očiju. Sprej koristiti na čistoj, malo vlažnoj kosi, pre feniranja. Prethodno dobro protresite bocu. Pripremite ovaj sprej i vaša kosa će zasijati zdravljem i lepotom.

Stavila je aluminijumsku foliju na glavu: Tehnika koja oduševljava vrhunske frizere! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs