Probajte odmah

Domaći puder za lice u samo 6 koraka: Napravite sami prirodnu šminku!

Puder u prahu, napravljen kod kuće, ima dosta prednosti jer se sastoji od jednostavnih namirnica i ne zatvara pore
Nega
09:18h Autor:
Domaći puder za lice u samo 6 koraka: Napravite sami prirodnu šminku!
Foto: Shutterstock

Ovakav puder ne izazva alergije, a priprema je veoma jednostavna. Recept je prirodan i na vašu kožu će imati ne samo estetski, već i lekovit uticaj ako imate problematičnu kožu lica. Puder od ovsenih pahuljica ne zatvara pore i odličan je izvor vitamina.

Najgore greške prilikom šminkanja: I lepu ženu čine ružnom! (VIDEO)

Za pripremu pudera potrebno je: 100 gr ovsenih pahuljica i 1,5 litar vode (bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu), papirni ubrus ili tanka pamučna maramica.

1. Ovsene pahuljice sitno sameljite u mlinu za mlevenje kafe ili uz pomoc blendera.

2. Dobijenu smesu stavite u staklenu teglu ili drugi veći sud i prelijte sa 0,5 litre vode. Dobro promešajte.

3. Ostavite smesu da odstoji 20-30 minuta, da se odvoji talog.

4. Polako prelijte čistu vodu u drugi sud, a talog ponovo zalijte sa pola litre vode.

5. Po isteku pola sata proceduru ponovite drugi put. Vodu (bez taloga) polako prelijte u drugi sud u kojem se već nalazi prva voda bez taloga.

6. Mešavinu ovsenih pahuljica zalijte ponovo, po treći put, i posle pola sata opet prelijte vodu (bez taloga) u drugi sud. Mešavina nam više neće biti potrebna, posle je možete iskoristiti kao masku za lice ili blagi piling tela. Sada treba vodu procediti kroz cediljku, komad ubrusa ili tanku pamučnu maramicu.

Napravite domaći tečni puder za savršen ten i dobru hidrataciju: Potrebna su vam samo dva sastojka!

Proces filtracije traje sat-dva. Posle ovog vremena videćete da se sva voda procedila, a na ubrusu je ostala svetla masa. To će uskoro postati vaš puder. Ali, nije još vreme za radovanje. Ispred vas je još 24 časa sušenja pudera.

5 trikova za lepotu pomoću bebi pudera: Produžava trepavice, umiruje kožu, osvežava kosu!

Kada se sve osuši, polako odvajate koricu od ubrusa i jos jednom sitno meljete u mlinu za kafu ili sitno gnječite kašikom. Poslednja etapa je filtracija kroz najlon čarapu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs