Ne budite lenji pred odlazak u krevet

Zašto je opasno spavati sa šminkom: Puder može da izazove bore, ruž isušuje usne!

Ukoliko su vam trepavice lomljive i opadaju, spavanje sa maskarom može da bude glavni uzrok. Osim toga, spavanje sa maskarom je nehigijensko jer može da našteti zdravlju očiju, da dovede do upala i konjuktivitisa
Nega
01:52h
Zašto je opasno spavati sa šminkom: Puder može da izazove bore, ruž isušuje usne!
Foto: Thinkstock

Spavanje sa šminkom jedan je od najvećih bjuti zločina. Iako znaju da to nikada ne bi trebalo da rade, mnoge žene ipak redovno sa šminkom odlaze u krevet. Otkrivamo vam šta to čini vašoj lepoti da to nikada više ne biste ponovili.

Puder

Puder zatvara pore i sprečava mikrocirkulaciju. Osim što može da uzrokuje pojavu akni i bubuljica, spavanje sa puderom može da dovede do uništavanja kolagena i pojave bora.

Kako način spavanja utiče na pojavu bora saznajte OVDE.

Karmin

Tragovi karmina isušiće kožu usana. Osim toga, tragovi od karmina na jastučnici lako će da se prenesu na ostatak lica. Ostaci karmina, nečistoće i bakterije naštetiće vašem tenu i zdravlju kože.

Maskara

Maskara u previše slojeva uništava trepavice. Ukoliko su vam trepavice lomljive i opadaju, spavanje sa maskarom može da bude glavni uzrok. Osim toga, spavanje sa maskarom je nehigijensko jer može da našteti zdravlju očiju, da dovede do upala i konjuktivitisa.

Kako da skinete šminku na najzdraviji način koristeći namirnice koje imate kod kuće saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs