Jednostavna nega

Svilena marama i hidratacija krajeva: 4 saveta za buđenje sa lepom frizurom!

Nema potrebe da gubite vreme na jutarnje stilizovanje, uz ove trikove probudiće te se sa prelepom frizurom
Nega
17:48h Autor:
Svilena marama i hidratacija krajeva: 4 saveta za buđenje sa lepom frizurom!
Foto: Thinkstock

Noć je idealna prilika da učinite nešto za svoju kosu. Ne, nema potrebe da budete budni i menjate svoje navike u spavanju, već da učinite nekoliko sitnica koje će vašoj kosi goditi.

Ova četiri jednostavna saveta pomoći će vašoj kosi da bude zdrava i jaka i da se ne lomi, a kada ujutru ustanete imaćete lepu frizuru, pa nečete morati da gubite vreme na jutarnje feniranje i stilizovanje.

Kako da napravite prelepu punđu za manje od 5 minuta, pogledajte OVDE.

Podloga

Pamučne jastučnice su dobre, ali svilena jastučnica je još bolja za kosu, jer manje oštećuje folikule noću dok se okrećete. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću, može da očuva vašu kosu u boljem stanju i ujutru neće biti neprijatnih iznenađenja u ogledalu.

Vezivanje

Pre spavanja ne preporučuje se da vezujete kosu u rep, jer tako lomite vlasi. Ali, ukoliko vam kosa jako smeta i ne možete bez vezivanja, koristite platnene gumice ili kosu zavežite maramom, umesto da koristite obične gumice za kosu.

Kako da ukrasite kosu maramom na originalan način, saznajte OVDE.

Pranje kose

Tople letnje dane iskoristite za pranje kose uveče. Idite na spavanje sa vlažnom kosom i pustite je da se prirodno osuši do jutra – tako će kosa biti bujnija i mekša. Ako želite savršenu letnju frizuru, pre spavanja ispletite kosu u labavu riblju kost, a možete i ne morate pre toga na kosu dodati malo gela. Ujutru ćete imati lagane, prelepe talase.

Nega

Pre spavanja nanesite na krajeve kose malu količinu hranjivog ulja. Možete kupiti posebno ulje za kosu, ali možete se okrenuti i prirodnim rešenjima i koristiti neko obično zdravo ulje, kao što je maslinovo, bademovo ili čak njihovu kombinaciju. Krajevi kose uvek su suvlji u odnosu na koren, pa će ih malo hidratacije pre spavanja učiniti mekšim i sjajnim.

OVDE saznajte kako da napravite domaću, hranljivu masku za dubinski oporavak kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs