5 ključnih saveta

Hiljadama žena pomogla da smršaju: Njen metod garantuje supervitko telo! (FOTO)

Da, moguće je da se kilogrami povećaju, a konfekcijski broj smanji, kaže Holi

Fitnes & Nutricija
Autor:
Hiljadama žena pomogla da smršaju: Njen metod garantuje supervitko telo! (FOTO)
Foto: Instagram printscreen / hollyperkins

"Lični trener sam već dugi niz godina. Pomogla sam mnogim poznatim ženama da uđu u top formu, kao i ženama koje javnosti nisu poznate.

Kroz rad sa klijentima, primetila sam nešto poput trenda - sve one žele da smršaju, a da bi to učinile, žele da vežbaju sa tegovima. Prva stvar koju morate da znate jeste da se proces mršavljenja započinje kardio treningom.

Pročitajte i: Kako da isključite hormone gojenja: Bez štetnih posledica, trajno skida kilograme!

Kardio vežbe su ključne za gubitak kilograma i održavanje zdravlja. Tegovi dolaze kasnije, kada želite da oblikujete telo", kaže Holi Perkins, lični trener slavnih.

Nakon dugogodišnjeg iskustva, ona svim ženama otkriva 5 ključnih saveta za telo iz snova!

1. Zaboravite vagu

"Možda ste već negde čuli da su mišići teži od masnoća, i to je istina! Baš zbog toga mnogi moji klijenti dobiju na težini kada počnu da rade vežbe snage. Jedini način da ovo prevaziđete jeste da, prosto, zaboravite na vagu.

Kroz treninge snage, vaše telo će na kraju biti manje, tanje, čak i ako imate veću kilažu. Da, moguće je da se kilogrami povećaju, a konfekcijski broj smanji. A ako možete da obučete manje farmerke, zar je važno koji broj pokazuje vaga?"

Ovako mršave nutricionisti: 4 trika da kilogrami spadnu brzo i lako!

2. Ne preterujte

"Najviše uspeha sam imala sa klijentima koji su dolazili u teretanu dva do četiri puta nedeljno, a praktikovali su kombinaciju kardio i treninga snage u trajanju od 60 minuta. Čak i ako imate dosta masnih naslaga za skidanje, ovo je sve vreme koje vam je potrebno. Kada ljudi žele da drastično smršaju, uglavnom se "bace" na kardio od 60-90 minuta. To će vas samo iscrpeti, a rezultat neće biti onakav kakav ste očekivali", upozorava Holi.

3. Neka bude teško s tegovima

Koju god vežbu da izvodite sa tegovima, izdržite poslednja, najteža dva ponavljanja u svakoj seriji. To je prelomni trenutak kada se mišići i snaga grade.

Kako da aktivirate hormone mršavljenja: Ovako se kilaža skida bez dijete!

4. Vratite se osnovama

Iako danas postoji bezbroj razrađenih tehnika i planova vežbanja, ponekad je najbolje vratiti se osnovama. Najbolje je početi sa jednostavnih ponavljanja vežbi, koji podrazumevaju jednake pauze između setova.

5. Ne plašite se "prepumpavanja"

"Najveća zabluda o treningu snage jeste da će izgledati "suviše nabildovano". Eh, kada bi to bilo toliko lako, slučajno i odjednom! Kada vidite ženu sa velikim, definisanim mišićima, budite sigurni da je to uradila sa namerom i da je u takav izgled uložila mnogo vremena, truda i odricanja", poručuje Holi Perkins.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs