Krenite već danas

Vežbe koje menjaju telo: Obline ostaju, samo celulit i višak kilograma spadaju!

Vežbe jačanja popravljaju držanje, ravnaju stomak i čak mogu povećati vašu visinu za 1,5 cm
Fitnes & Nutricija
07:10h Autor:
Vežbe koje menjaju telo: Obline ostaju, samo celulit i višak kilograma spadaju!
Foto: Shutterstock

Zaboravite na gladovanje i dijete - uz samo malo truda možete da izgledate bolje i budete zadovoljni sobom. Fokusirajte se na stvari koje možete da promenite na svom telu, i to uz samo malo truda!

Držanje

Vežbe jačanja popravljaju držanje, ravnaju stomak i čak mogu povećati vašu visinu za 1,5 cm, jer kada se ispravite i istegnete, sasvim je razumljivo da ćete biti viši. Izvodite ovu vežbu dva puta nedeljno: lezite potrbuške na pod i ispružite ruke ispred sebe. U isto vreme podignite ruke i noge nekoliko centimetara uvis, tako da samo torzo i kukovi dodiruju pod. Ostanite u tom položaju deset sekundi, potom se vratite u početnu poziciju. Ponovite ovu vežbu dvanaest puta, u dva seta.

Nadlaktice

S nadlatkica se masno tkivo topi mnogo brže nego sa stomaka. Imajući ovo ohrabrenje na umu, radite vežbu za tricepse: sedite na stolicu, postavite šake na ivice i ispružite noge ispred sebe. Savijte ruke u laktovima i njihovom snagom podignite zadnjicu sa stolice. Ostanite u tom položaju deset sekundi, potom se vratite u početni položaj. Ponovite vežbu pet puta.

Kondicija

Kombinujte kratke intervale intenzivnih vežbi s dužim intervalima lakših (na primer, brzo trčanje - hodanje).

Dovodi krvni pritisak u normalu, skida salo: Najbolji i najjeftiniji način do zdravog tela!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Noge

Deo iznad kolena, u visini od 10 do 15 cm, nažalost spada u najkritičniji deo na ženskom telu jer brzo gubi čvrstinu i elastičnost. Fitnes eksperti kao najdelotvorniju vežbu predlažu čučnjeve. Radite po 10 čučnjeva sa dva ponavljanja, a vežbu izvodite tri puta nedeljno.

Zadnjica

Zadnjicu čine tri glavne grupe mišića, a redovnim vežbanjem možete izmeniti njen oblik. Eksperti preporučuju - stanite ispred stolice i spuštajte se prema njoj (kao da ćete sesti) vrlo sporo. Zaustavite se u trenutku kada se vaša zadnjica nađe tek centimetar ili dva iznad stolice, a potom se vratite u početni položaj. Ponovite vežbu 12 puta, a bilo bi poželjno da u rukama držite tegove (težine od 1,5 kg do 2 kg). Polusatne kardiovežbe tri puta nedeljno pojačaće rezultate i sigurno ćete imati lepšu i čvršću zadnjicu.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Grudi

Da bi vaše grudi ostale čvrste, tokom fizičkih aktivnosti obavezno nosite kvalitetan sportski grudnjak koji će sprečiti opuštanje. Probajte da stanete licem okrenuti zidu, stavite na njega obe ruke, razmaknute u širini ramena. Savijajte i ispružajte ruke u laktovima kako biste telo primicali i odmicali od zida (pokreti kao u klasičnim sklekovima). Ponovite vežbu 12 puta i radite je tri puta nedeljno.

Ramena

Sklekovi su nezaobilazna vežba za zatezanje i oblikovanje ramena, korigovanje tela koje je u obliku kruške ili isticanje struka.

Struk

Lezite na bok sastavljenih nogu i propinjite telo na podlaktici leve ruke. Stavite desnu ruku na bok i, vodeći računa da vam noge ostanu ispružene, podignite kukove od poda na visinu 20-30 cm. Ostanite u tom položaju dvadeset sekundi, spustite se na pod i ponovite vežbu. Nakon deset ponavljanja prebacite se na drugi bok.

Voda čini čuda

Lepa, negovana i zategnuta koža čini svako telo mnogo seksepilnijim. Mlade žene su naročito sklone dehidraciji, zbog čega njihova koža gubi sjaj, elastičnost i zategnutost. Ispijanje velikog broja kafa i alkoholnih pića osnovni su uzroci ove pojave. S druge strane, voda je jedino sredstvo koje održava vlažnost kože i daje joj elastičnost i zdrav sjaj. Dakle, pijte najmanje dva litra vode na dan i „napojite" kožu i spolja - hidratantnom kremom ili mlekom za telo.

Ima 59, a izgleda kao da joj je 30: Bivša Banderasova žena pokazala telo! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs