Vredi probati

Pojedite 3 urme dnevno 12 dana: Evo šta će se dogoditi!

Zbog toga što sadrže dosta magnezijuma, urme mogu da ublaže bol i pomognu kod otoka
Fitnes & Nutricija
14:22h Autor:
Pojedite 3 urme dnevno 12 dana: Evo šta će se dogoditi!
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo ako počnete da jedete urme? Verovatno ne. Većina ljudi ne razmišlja o urmama i njihovom uticaju na zdravlje, prenosi Stvarukusa.rs.

Ali, ukoliko počnete da jedete 12 dana po 3 urme dnevno, evo šta će se desiti.

Sitost i hranljivost

Prva stvar koju ćete primetiti je da urme imaju neke odlične nutritivne prednosti. Ne morate da uzimate dodatne vitamine ukoliko jedete 3 urme na dan. One sadrže bakar, kalijum, vlakna mangana, vitamin B-6 i magnezijum.

Poboljšavaju varenje

Urme su odlična hrana za varenje. Ako imate problema kao što su IBS, zatvor ili neke druge probleme digestivnog trakta, urme vam mogu pomoći. One sadrže vlakna koja su lekovita i smanjuju rizik od raka debelog creva. Urme se čak preporučuju i kao tretman za hemoroide.

Na hiljade izlečenih u Rusiji: Narodni lek protiv hemoroida! (RECEPT)

Urme kao analgetik

Zbog toga što sadrže dosta magnezijuma, urme mogu da ublaže bol i pomognu kod otoka. Studije su pokazale da magnezijum u urmama može pomoći u smanjenju arterijske upale i rizika od srčanih bolesti, kao i niz drugih zapaljenja.

Urme za zdravu trudnoću

Jedna studija testirala je u kojoj meri urme utiču na trudnoću i porođaj. Istraživači su testirali 69 žena i došli do zaključka da ako su žene jele urme tokom poslednje četiri nedelje trudnoće, njihov porođaj je bio bezbolniji. Urme takođe pomažu i pri gubitku težine nakon trudnoće.

Kad savršen plan krene naopako: 5 žena otkrilo neočekivano iskustvo sa porođaja!

Urme kao lek za visok krvni pritisak i moždani udar

Magnezijum koji je sadržan u urmama koristan je i kada je u pitanju smanjenje visokog krvnog pritiska. Kalijum u urmama je takođe koristan, jer pomaže bolji rad srca i smanjuje krvni pritisak. Rađeno je i istraživanja da se utvrdi da li ili ne urme imaju nekog uticaja na rizik od moždanog udara. Sedam različitih studija je dokazalo da magnezijum smanjuje rizik od moždanog udara za oko 10% na svakih stotinu miligrama magnezijuma ako se uzima svakodnevno. Istraživanje je objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition i jasno pokazuje da urme mogu smanjiti rizik od moždanog udara.

Bolji rad mozga

Rađene su studije koje su ispitivale kako sastojci u urmama utiču na zdravlje i rad mozga, i rezultati su pokazali da kada imate dovoljno vitamin B6 u vašem sistemu, vaš mozak zapravo radi bolje. To znači da se lakše fokusirate, precizniji ste i pristupate informacijama brže. Urme izoštravaju naš um, i ukoliko ih jedete poboljšaćete pamćenje.

Strogo čuvana tajna svih vremena: Ako ovo shvatite, ostvariće vam se sve što želite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs