"AKO ŽENA ŽELI DA BUDE MRŠAVA, A ZDRAVA, OVO TREBA DA JEDE SVAKI DAN": Savet profesora HRISTA MERMERSKOG

Profesor Hristo Mermerski je bio genetičar i autor desetak knjiga koji je tvrdio da sami sebe ubijamo lošom ishranom i raznim dijetama

Fitnes & Nutricija
"AKO ŽENA ŽELI DA BUDE MRŠAVA, A ZDRAVA, OVO TREBA DA JEDE SVAKI DAN": Savet profesora HRISTA MERMERSKOG
Foto: Youtube Printscreen / Vasil Biserkov

Hristo Mermerski preminuo je pre dve godine, a mi se i danas sećamo njegovih reči:

O STARENJU: "Starenje nije prirodno stanje. Prema mnogim naučnicima, starost je bolest koju sami prouzrokujemo nerazumnim ponašanjem. 70% ljudi u svetu umire zbog grešaka u ishrani. Giht, dijabetes, čir, srčani i moždani udar, razne vrste raka su bič civilizacije, a mi smo sami krivi."

PROTIV STARENJA: "Dovoljno je da se pridržavamo osnovih prehrambenih pravila. Glavna stvar je jesti malo i malo brinuti. Evo par namirnica koje usporavaju starenje: glavno je povrće; voće, jogurt, mleko i vino.

Francuzi imaju tradiciju da piju suvo crveno vino i jedu malo mesa. Zbog toga njihov Žan živi 10 puta duže od našeg Jovana."

ručak, kuvano jelo
foto: Shutterstock

ZA GUBITAK KILOGRAMA: "U 500 grama jogurta dodajte 1 kašičicu meda, 1 kašiku jabukovog sirćeta, 1 kašiku cimeta i 40 kapi 30% tinkture propolisa. Ako želite možete da dodate i borovnice, orahe, bananu (šaka borovnica, šaka oraha i četvrtina banane). Ovaj desert možete jesti umesto doručka ili večere. A ako jedete po 2 kašike ovog deserta svakih 2 sata tokom celog dana, smršaćete za 20 dana - garantujem! Žene će da primete da im je struk tanji, kosa sjajnija, a koža zategnuta i lepa."

VITAMINI ZA LEPOTU: "Najbolji vitamini za lepotu nalaze se u salati od šargarepe i belog luka. Azerbejdžan je sproveo istraživanje prema kojem su dokazali magično svojstvo belog luka.

Dovoljno je da dodate 20 do 30 kapi propolisa u 50 ml vode i pijete 2 puta dnevno."

"Dame mogu da pripreme lek za kosu, nokte i kožu: u tegli pomešaju jednake količine meda, oraha, suvih kajsija, grožđica, limuna i uzimaju po 3 kašike dnevno."

Med
foto: Shutterstock

RECEPT ZA DUGOVEČNOST HRISTA MERMERSKOG:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs