KAKO UZ KEFIR SMRŠATI 7 KG ZA 7 DANA: Detaljan plan jedne od najmoćnijih DIJETA koja TOPI KILOGRAME

Donosimo vam pravila kefir dijete uz koju je moguće izgubiti 7 kg za sedam dana.

Fitnes & Nutricija
Autor:
KAKO UZ KEFIR SMRŠATI 7 KG ZA 7 DANA: Detaljan plan jedne od najmoćnijih DIJETA koja TOPI KILOGRAME
Foto: Shutterstock

Sedmodnevna kefir dijeta u potpunosti odgovara svom nazivu: glavni proizvod u njoj je kefir, dobro poznato fermentisano mlečno piće. Na sreću, šest od sedam dana osnovnog plana ishrane na kefiru, kefiru sa niskim sadržajem masti dodaje se još jedan niskokalorični proizvod (i svaki dan je drugačiji!). Ali čak i sa prividnim "žiletom", ova kefirna dijeta se i dalje s pravom smatra jednom od najasketskijih i najstrožih. To znači da je potrebna dobra priprema.

Sedmodnevna kefirna dijeta, uprkos svojoj ozbiljnosti, formalno nije jedna od strogih mono-dijeta - to jest, tokom nedelje možete svakodnevno dodati još jedan ili dva niskokalorična proizvoda u kefir. Na primer: krastavci i zelenilo, pečeni krompir, voće. Dnevna ishrana - 1500 ml kefira + od 100 do 400 grama dodatnog proizvoda. Takav meni, zajedno sa gvozdenom voljom, daje impresivan rezultat: do minus 7 kg nedeljno.

Kefir
foto: Shutterstock

Nedeljna kefirna dijeta je jedna od ekspresnih dijeta za brzo mršavljenje i najčešće se koristi za brzo "dovođenje u formu" za neku posebnu priliku, odmor i sl.

Kefirna dijeta za 7 dana zasniva se na kefiru sa sadržajem masti ne više od 1%. U pogledu korisnih svojstava, ekvivalentan je klasičnom kefiru od 2,5 posto, ali ima nešto drugačiju konzistenciju i, shodno tome, sadrži manje masti i kalorija. Sadržaj kalorija u 100 ml kefira 1% je 40 kcal.

Postoji nekoliko vrsta kefirne dijete, ali svi dele tri zajednička principa:

  • trajanje 7 dana;
  • glavni proizvod tokom dana je kefir, dodatni je određena količina niskokalorične proteinske ili ugljene hidrate hrane;
  • jasan raspored obroka (6 puta dnevno u jednakim intervalima, poslednji najmanje 2 sata pre spavanja).

Za sve vreme kefirne dijete, trebalo bi da odustanete od šećera, soli, crnog čaja i kafe. Možete piti običnu čistu vodu i biljni čaj bez ograničenja.

Osnovna kefirna dijeta 7 dana

  • Prvi dan. Pola litra kefira 1% masti i 400g pečenog krompira (bez soli).
  • Drugi dan. Pola litra kefira sa 1% masti i 400g mladog sira sa niskim sadržajem masti.
  • Treći dan. Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banane).
  • Četvrti dan. Pola litra kefira 1% masti i 400g kuvanih pilećih prsa.
  • Peti dan. Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banane).
  • Šesti dan. Dan posta. Ništa osim 1,5 litara vode bez gasa.
  • Sedmi dan. Pola litra kefira 1% masti i 400g voća (osim grožđa i banane).

Kako napustiti kefirnu dijetu

Ostavljanje kefirne dijete 7 dana treba da bude što je moguće glatko. Telo, iako ne dugo, ipak je naviklo da prima male porcije hrane. Stoga, oštar povratak na prethodnu ishranu ne samo da može biti štetan, već i izazvati neke bolesti gastrointestinalnog trakta.

kefir
foto: Shutterstock

Nakon što završite kefirnu dijetu tokom 7 dana, preporučljivo je odustati od pečenja od belog brašna, masne i slatke hrane barem za isto vreme - ovo, inače, neće samo pomoći da se metabolizam manje-više nežno vrati u normalan rad, ali će takođe produžiti efekat kefirne dijete.

Imajte na umu da svaka mono-dijeta ili dijeta koja uključuje ozbiljna ograničenja u sastavu ili količini konzumirane hrane može predstavljati opasnost po zdravlje. Ne preporučuje se zloupotreba mono-dijete i ekspresnih dijeta i unositi ih češće od jednom u šest meseci.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs