DEJAN MILIĆEVIĆ JE IMAO 143 KILOGRAMA, A ONDA SE PREPOLOVIO: Danas izgleda FENOMENALNO i to zahvaljujući OVIM PRAVILIMA

2019. godina je bila odlučujuća u životu Dejana Milićevića koji je rešio da se svom zdravlju posveti maksimalno, nakon čega je liniju doveo do savršenstva

Fitnes & Nutricija
Autor:
DEJAN MILIĆEVIĆ JE IMAO 143 KILOGRAMA, A ONDA SE PREPOLOVIO: Danas izgleda FENOMENALNO i to zahvaljujući OVIM PRAVILIMA
Pravila ishrane Dejana Milićevića?, Foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Dejan Milićević je srpski modni fotograf i reditelj muzičkih spotova koji je 2019. godine odlučio da povede računa o svom fizičkom zdravlju. Nakon godina bezuspešne borbe sa viškom kilograma, odlučio je da hirurškim putem stane ovoj muci na put.

Imao je 143 kilograma kada je otišao na operaciju smanjenja želuca i do danas on se prepolovio.

Operacija je uspešno prošla, a rezultati su postali i više nego očigledni. Poznato je da hiruški zahvat smanjivanja želuca može izazvati komplikacije na samoj operaciji, kao i nakon iste ukoliko se pacijent ne pridržava određenih pravila. Međutim, Dejan je ovo ozbiljno shvatio, te je strogo vodio računa o ishrani nakon operacije. U intervjuu, za magazin Hello otkrio je kako je taj proces izgledao i koliko je bio težak.

"Oni koj se vode mišlju "smanjio sam želudac, mogu da nastavim da jedem po starom" na pogrešnom su putu. Prvo, kada vam odseku i bace u kantu dve trećine želuca, dobro ćete razmisliti šta vam je činiti sa preostalim delom. I da pokušate da nastavite sa hamburgerima i slatkišima, nećete moći, jer će organizam odbijati "džank fud." Da mi je neko rekao da ću gledati u čokoladu bez želje da je okusim, ne bih mu verovao. Probao sam u par navrata da pojedem po kockicu, ali sam svaki put osetio laganu mučninu. Jednostavno, "odmilila" mi se", rekao je fotograf za Hello i dodao:

"U prvoj nedelji unosi se samo tečnost, zatim se preko pasirane hrane polako vraća na čvrste obroke, a u šestoj nedelji dozvoljeno je malo eksperimentisanje namirnicama kako bi proverili reakciju organizma. U početku mi je sve bilo čudno, a sad sam se već navikao na novi režim ishrane. U restoranu pojedem trećinu porcije, ostalo zamolim da mi zapakuju, pa kod kuće dovršim u nekoliko navrata. Prosto, ne mogu da pojedem više od količine koja stane na dlan. Pridržavam se saveta lekara da jedem manje porcije, četiri do šest puta u toku dana, sa pauzama od dva sata. Šećer i začinjenu hranu izbegavam u širokom luku. Dan počinjem uz smuti, a na meniju su povrće, beli sir, sve vrste potaža i rižota."

Dejana Milićevića večeras možete gledati u trećoj epizodi muzičko plesnog spektakla "Rame uz rame sa Draganom" gde će takmičarima pomoći kako da se izbore sa zadatkom.

Rame uz rame sa Draganom
foto: Promo

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs