OVO JE NAJGORI DORUČAK IKAD: Sa njim nikako ne smete da započnete dan, jer ćete bukvalno otrovati telo

Doručak jeste najvažniji obrok u toku dana, ali morate pažljivo da birate šta ćete doručkovati

Fitnes & Nutricija
09:33h Autor:
OVO JE NAJGORI DORUČAK IKAD: Sa njim nikako ne smete da započnete dan, jer ćete bukvalno otrovati telo
Najgori i najnezdraviji doručak na svetu, Foto: Printscreen Youtube/ Moj Kutak

Doručak je tu da telu da snagu da izgura dan koji je pred vama. Sve što treba da uradite je da napravite pametan izbor za početak dana, zato vam i donosimo spisak nezdravih obroka sa kojima nikako ne smete da počnete jutro.

1. Musli sa dodacima šećera

Reklamiraju se kao žitarice, hrskave su, slatke i imaju čokoladu ili sušeno, kandirano voće u sebi. Realno, ovaj musli u sebi ima šećer i nimalo zdravih i hranljivih materija. Ako ga pojedete ujutru, ovaj obrok će vam podići nivo šećera u krvi, dobićete nalet lažne energije koja će splasnuti veoma brzo i vi ćete biti umorni i gladni, nervozni i žudićete za još šećera.

2. Previše mastan doručak

Još jedan nezdrav doručak je bilo što mastno: burek sa sirom, pržena jaja sa slaninom i td. Ovakav obrok će stvoriti veliki umor kod vas. Želudac će povući svu snagu jer treba da preradi svu tu silnu hranu. Jaja jesu zdrav izbor, ali samo ako su kuvana i poslužena sa dosta povrća: svež paradajz, paprika, svež kupus i td.

Doručak, Prženice
foto: Printscreen Youtube/ Bakina kuhinja

3. Smuti za doručak

S razlogom se jabuka ugriza i žvaće. Ako uzmete jednu jabuku i pojedete je na "starinski" način, uvidećete da vam je jedna voćka dovoljna. Ali u smutiju ćete pojesti (popiti) i jabuku i cveklu i šargarepu i đumbir i još masu voća, a to je previše za vaše telo. A da ne govorimo o šećeru koji ćete uneti u telo.

4. Proteinske pločice

Još jedan nezdrav doručak koji se pakuje i prodaje kao zdrava opcija su proteinske pločice. Čini se da su proteinske pločice odlična opcija za ljude u pokretu, koji nemaju vremena za doručak natenane, ali postoji ceh koji se sa takvim doručkom plaća. Ove proteinske pločice od žitarica su pune šećera i sadrže malo proteina. To su uglavnom dodani šećeri, što ih čini jednom od najgorih namirnica za doručak.

doručak
foto: Shutterstock

5. Palačinci

To je jedan od najgorih načina da započnete dan, jer ćete u želudac da ubacite mnogo toplog testa i mnogo šećera. Samo se setite da palačinci sadrže tri bele smrti: šećer, brašno i margarin.

6. Voćni sok

Baš kao i smutiji, voćni sokovi takođe imaju mnogo šećera. Možda mislite da su sokovi bolja opcija od jutarnje kafe, ali nažalost nisu. Ovi sokovi su bogati hranljivim materijama i antioksidansima, ali takođe imaju znatno manji sadržaj vlakana od celog voća.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs