U HRANI JE ZDRAVLJE

TRODNEVNI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ova hrana mu daje zdravlje, izdržljivost i vitalnost!

Novak ne voli da se izjašnjava kao vegeterijanac ili vegan, mada je poznato da ne jede namirnice životinjskog porekla

Fitnes & Nutricija
Autor:
TRODNEVNI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ova hrana mu daje zdravlje, izdržljivost i vitalnost!
Foto: Profimedia

U knjizi Novaka Đokovića "Serviraj za pobedu" 2013. godine, objavljen je kompletan jelovnik šampiona.

Novak Đoković smatra da mu je ovakav jelovnik omogućio zdravlje, vitalnost i izdržljivost na terenu:

DAN 1.

Doručak: Voda je obavezna i on pije vodu čim ustane iz kreveta i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli (uključujući organski ovas ili zob, brusnice, suvo grožđe, semenke bundeve ili suncokreta i bademe).

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (uključujući testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

DAN 2.

Doručak: Voda; dve kašike meda; banana sa puterom od indijskog oraha; voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

DAN 3.

Doručak: Voda; dve kašike meda; ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama; voće.

Užina sredinom jutra (ako je potrebno): Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).

Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena; voće.

Večera: Salata sa avokadom i domaćim prelivom; supa od šargarepe i đumbira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs