Recept

OVSENI ŽELE DOKTORA IZOTOVA: Redovnom upotrebom podmlađuje celo telo, daje energiju i poboljšava zdravlje!

Ovaj čudotvorni ovseni žele može poboljšati zdravlje celog tela.

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVSENI ŽELE DOKTORA IZOTOVA: Redovnom upotrebom podmlađuje celo telo, daje energiju i poboljšava zdravlje!
Foto: Shutterstock

Ovsena kaša je jedinstven proizvod. Najpozitivnije deluje na digestivni trakt. Ova kaša ima efekat omotača, čisti gastrointestinalnu sluznicu, bori se protiv upale, aktivira apsorpciju supstanci neophodnih za telo. Ovsena kaša daje zdravlje organima kao što su jetra, žučna kesa, bubrezi, pankreas, leči mikrofloru, provocira čišćenje debelog creva.

Ovaj žele će pomoći u obnavljanju normalnog okruženja tela i osigurati njegovo samoizlečenje. Sistematskom upotrebom želea od ovsene kaše leče se i hronične bolesti.

Ovseni žele Dr Izotov

Nekada se ovseni žele fermentisao sa korom raženog hleba ili su žitarice prelivali čistom vodom i držali na toplom tako da se sve prirodno ukiseli. Zatim je budući žele ceđen i kuvan na vatri. To se konzumiralo toplo sa puterom ili ohlađeno, a zatim se dodavalo mleko.

Virolog V. K. Izotov kreirao je i patentirao svoj jedinstveni recept za žele od ovsene kaše. Ključna ideja ove metode kuvanja je ovseno kiselo testo na bazi bakterija mlečne kiseline. Kao rezultat, imate žele sa neverovatnim spektrom lekovitih svojstava.

Sastav ovsene kaše:

  • 5 aminokiselina,
  • vitamini (B1, B2, B5, E, A, PP),
  • holin (kontroliše metabolizam masti, snižava holesterol i ima antisklerotično dejstvo),
  • metionin leči metabolizam, sprečava nakupljanje masti u jetri, optimizuje funkcije pankreasa,
  • lecitin pomaže u razgradnji i uklanjanju holesterola,
  • vitamini pozitivno utiču na rad različitih mišića (a i srca), poboljšavaju funkcije svih organa digestivnog trakta,
  • minerali u sastavu Izotovljevog želea (kalcijum (Ca), kalijum (K), magnezijum (Mg), gvožđe (Fe), fluor (F)) obezbeđuju ravnotežu vode i soli i aktiviraju rad proteinskih enzima.

Lekovite mogućnosti želea

V.K. Izotov je to iskusio iz prve ruke. Nakon što je sam lekar oboleo od krpeljnog encefalitisa, posledica je bila širok spektar oboljenja: ishemija, poremećaj srčanog ritma, visok krvni pritisak i urolitijazu. I nije uvek medicina mogla pomoći ovom virusologu.

Za osam godina sistematske upotrebe ovog proizvoda, Izotov je bukvalno postao druga osoba: izlečio se od svojih bolesti, postao energičniji i ojačao imunološku odbranu. Pozitivan rezultat daje sveobuhvatno poboljšanje tela, normalizaciju cirkulacije krvi.

Lekovite mogućnosti ovsenog želea V.K. Izotov pripisuje proces fermentacije, koji ide uz pomoć mikroflore.

Tehnologija pripreme želea Izotov

Prokuvajte vodu i ohladite je na temperaturu sličnu onoj svežeg mleka, napunite staklenu teglu od 3-5 litara sa 3/4 vode, dodajte ovsene pahuljice, dodajte 5-7 kašika grubo mlevenih ovsenih pahuljica a zatim i pola šolje kefira za aktiviranje fermentacije.

Zatvaramo teglu poklopcem i ostavljamo je dan, dva na toplo mesto. Na kraju procesa fermentacije, filtriramo smesu (kroz običnu cediljku), isperemo preostale pahuljice, isperemo vodom i iscedimo.

Dobijena tečnost se sipa u teglu (3 litra) i ostavlja se da odstoji 16-18 sati. Kada se u tegli formiraju 2 sloja, jedan gornji sipajte u drugu teglu (koristi se kasnije za razblaživanje želea tokom spremanja). Smesa ispod će ići direktno na pripremu želea pre serviranja, (ovo je bukvalno vitaminsko-proteinski ekstrakt), sipajte je u drugu teglu i držite u frižideru. Uzimamo 2-7 kašika ekstrakta, zatim do 2 kašike tečnost za razblaživanje i sve stavite da proključa na laganoj vatri, neprestano mešajte. Kuvajte do željene konzistencije (5 minuta). Zatim dodamo ulje po izboru ( maslinovo, suncokretovo, od semenka lana i td) posolimo i ohladimo.

Ako želite da ozdravite, žele se konzumiraju topao, svaki dan, najbolje ujutru.

Ovaj žele pomaže pri lečenju:

  • jetre;
  • žučne kese;
  • srca i krvni sudova;
  • pankreasa;
  • čira na želucu;
  • dijabetesa;
  • povećan krvni pritisak.

Pored toga, žele:

  • normalizuje metaboličke reakcije;
  • čisti telo od akumuliranih toksina;
  • jača imuni odgovor;
  • optimizuje funkcije debelog creva;
  • ima efekat podmlađivanja;
  • služi kao prevencija srčanog i moždanog udara.

Kao što vidite, pravljenje želea od ovsene kaše nije tako teško. Ovaj lekoviti proizvod će vam pomoći da rešite probleme u digestivnom traktu, koji su često osnovni uzrok drugih poremećaja u telu. Uz redovnu upotrebu, Izotov žele ne samo da leči celo telo, čisti ga od toksina, jača imunološku odbranu, već ima i podmlađujući efekat. A sve što vam je potrebno je ovsena kaša, voda i kefir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs