Narni lek

JABUKOVO SIRĆE I KANDIDA: Evo kako vam ovaj stari narodni lek može pomoći!

Okrenite se proverenim narodnim lekovima i rešite se nekih od najupornijih bolesti

Fitnes & Nutricija
10:25h Autor:
JABUKOVO SIRĆE I KANDIDA: Evo kako vam ovaj stari narodni lek može pomoći!
Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće je pravi eliksir zdravlja. Pomaže kod konstantnog umora, upale sinusa, promene raspolženja, osipa, gljivica na koži, alergija i td.

Ali kako imate problema sa kandidom, jabukovo sirće je lek broj 1.

Premda se kandida uobičajeno smatra hroničnom, ona to zaista ne mora biti. Za sve postoji prirodni lek, pa tako i za gljivične infekcije.

Svako od nas u svom organizmu već ima razne gljivice i bakterije, od kojih se neke smatraju dobrima, a neke lošima.

Ali najgora je situacija kada se loše gljivice ili bakterije preterano razmnože jer tada uzrokuju zdravstvene probleme.

A to se najčešće događa kada u telo unosimo nezdravu hranu.

U našem probavnom sistemu, kao i na koži živi kandida.

Ona se hrani šećerom koji unosimo u organizam, najviše onim iz rafinisanih ugljikohidrata, peciva i kolača te hrane koja obiluje skrobom, ako je jedemo previše.

Razmnožavanju kandide pogoduje i povećan unos nekih drugih namirnica - kao što su: sira, vina i piva.

Sve ove namirnice potrebno je izbaciti iz jelovnika ili drastično smanjiti njihov unos, ako želite da se rešite kandidijaze.

Važnost ishrane

Prvi i najvažniji korak u borbi protiv kandide jest – promena ishrane.

Unosom zdravih namirnica koje ne hrane ove gljivice pomoći ćete i razmnožavanju dobrih bakterija, koje su ključne za vaše dobro zdravlje.

Umesto obrađene hrane bogate šećerom i skrobom, što češće uključite u vašu ishranu:

  • zeleno povrće
  • orašaste plodove
  • kokosovo ulje
  • cveklu, repu, šargarepu
  • fermetisanu hranu, poput kiselog kupusa, turšije
  • voće i povrće siromašno šećerom (bobičasto voće, zelene jabuke, krastavce, paradajz, limun, limetu)

Osim zdrave hrane, postoji još jedno odlično prirodno rešenje za ovu boljku, a to je jabukovo sirće.

U čemu je tajna jabukovog sirćeta?

Jabukovo sirće nastaje fermentacijom uz pomoć dobrih gljivica koje deluju kao prebiotik te hrane dobre bakterije u našem probavnom sistemu.

On je odličan izbor ako želite da izlečite gljivičnu infekciju, i to zahvaljujući njegovim antibakterijskim svojstvima.

Ovaj superzdravi proizvod trebate unositi oralno jer ćete tako najbolje isprati toksine, sluz, loše bakterije i gljivice iz svog organizma.

Izbacivanjem loših bakterija takođe sprečićete dodatno razmnožavanje gljivica koje uzrokuju kandidijazu.

JABUKOVO SIRĆE KAO LEK PROTIV KANDIDE:

1 kašiku jabukovog sirćeta promešajte s malo tople vode pa popijte ujutro, popodne i navečer, bilo pre ili posle obroka.

Ako želite malo poboljšati ukus, dodajte malo isceđenog limuna ili stevije. Manje količine jaukovog sirćeta možete dodavati i u svoje biljne čajeve.

Jabukovo sirće se primjenjuje i dermalno, odnosno tako da se nanosi na delove kože zahvaćene gljivičnim infekcijama. I u tome se pokazao kao odlična pomoć.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs