Pokušajte i vi

Drevni recepti za podmlađivanje: 4 trika, brza priprema, 10 godina manje! (RECEPT)

Pročitajte i isprobajte drevne recepte koji su stigli sa četiri strane sveta
Lepi & Zdravi
18:26h Autor:
Drevni recepti za podmlađivanje: 4 trika, brza priprema, 10 godina manje! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Eliksire besmrtnosti, dugovečnosti i lepote tokom vekova tražili su mnogi alhemičari i iscelitelji, pa su tako nastale i neke lekovite recepture koje su do dan danas ostale očuvane.

Pročitajte i isprobajte drevne recepte koji su stigli sa četiri strane sveta:

1. Istočni eliksir mladosti

Pomešajte 100 ml soka od limuna, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja i uzimajte svako jutro jednu kašičicu na prazan želudac.Možete ga i svežeg pripremati svako jutro tako da pomešate 1 kašiku svežeg soka od limuna, 2 kašike meda i pola kašike maslinovog ulja.Koristeći ovaj eliksir, izgledaćete mlađe, poboljšati ten, izbistriti oči, poboljšati probavu i verovatno nikad nećete znati šta je skleroza.

Prirodan botoks, pravi se u kuhinji: Čaroban recept podmlađuje kožu 10 godina! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Tibetanska pitka voda

Stavite u teglu, dimni i roze kvarc, ametist, karneol i ahat, prelijte provrelom vodom i ostavite 8-10 sati na suncu. Takva voda pomlađuje, daje vitalnost i služi kao prevencija od raznih bolesti. Pijte je svakodnevno 2 3 šoljice, koristite za losione, omekšavanje kože, elastičnost, izglađivanje bora, kao i za posekotine, modrice i opekotine.

3. Kavkasko piće dugovečnosti

Prelijte 25 grama korena komorača s jednim litrom provrele vode, kuvajte 2 minuta i ostavite da odstoji 10 minuta. Pijte 3 šoljice na dan.

4. Egipatski čaj

U starom Egiptu bio je vrlo popularan čaj od sudanske ruže - hibiskusa. Arheolozi su pronašli njegove ostatke u piramidama, a kao piće ostao je popularan do današnjeg vremena. Hibiskus je bogat antioksidansima koji štite kožu od starenja, tako da redovna konzumacija čaja hibiskusa omogućava duže očuvanje mladosti i lepote.

Lažu vas, ovo je jedini način: Sindi Kraford otkrila kako da podmladite kožu 15 godina! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs