Počnite što pre

Brži metabolizam bez muke: 3 jutarnja pravila!

Neke osobe su sklonije gojenju i manjem utrošku energije od drugih, pa je iz tog razloga od velikog značaja imati brz metabolizam
Lepi & Zdravi
02:00h Autor:
Brži metabolizam bez muke: 3 jutarnja pravila!
Foto: Thinkstock

Naučna je činjenica da su neke osobe sklonije gojenju i manjem utrošku energije od drugih, pa je iz tog razloga od velikog značaja imati brz metabolizam. Na ovu pojavu direktno utiče bazalni metabolizam, odnosno vitalne funkcije poput disanja, krvotoka koje odžavaju ljudski organizam i zahtevaju oko 70 odsto kalorijskog unosa.

Evo nekoliko praktičnih saveta za ubrzanje metabolizma:

Iscedite pola limuna i pijte svaki dan: Za bikini liniju o kakvoj ste sanjali!

1. Sedam minuta jutarnje fizičke aktivnosti

Ujutru je dovoljno samo par minuta aerobika kako bi se ubrzao metabolizam. Dakle, u pitanju su samo 7 minuta koji će vam tokom dana obezbediti brži metabolizam.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Podelite obroke

Mnogima nije poznato da na kalorijsku ravnotežu ne utiče samo količina unete hrane, već i broj obroka. Naime, tokom jela se troši energija, pa bi ovo bio drugi savet za ubrzanje metabolizma bez mnogo napora. Nije isto uneti 1500 kalorija u jednom obroku i uneti istu tu količinu kroz 5 ili 6 obroka u toku dana.

Sutra čim ustanete popijte 600 ml vode: Evo šta će se dogoditi!

3. Odaberite adekvatnu hranu

Sprovedeno je jedno istraživanje na 7000 osoba kojima je svakodnevno uveden kalijum u ishranu. Takav princip je dao odlične rezultate. Jedno korejsko istraživanje je prepoznalo kalijum kao bitan faktor koji utiče na metabolizam i koji je u stanju da se bori protiv metaboličkog sindroma. Iscrpno istraživanje je pokazalo da ovaj mineral igra vrlo važnu ulogu u snižavanju glikemijskog indeksa, nivo masnoće u krvi, sprečavajući insulinsku rezistenciju i taloženje naslaga oko struka.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs