Šoljica čaja uz svaki vaš dan

Čaj je tradicija, hedonizam, uživanje, trentak sreće. Baš ovim rečima započinjemo priču o čajevima

Lepi & Zdravi
12:18h Autor:
Šoljica čaja uz svaki vaš dan
Foto: Shutterstock

Čaj je užitak koji ljudi svakodnevno konzumiraju na svim stranama sveta. Topli ili hladni napitak raznovrsnog ukusa uz koji se opuštamo i koji nam revitalizuje duh i telo. Danas je ispijanje čaja postalo trend i kultura življenja.

Možda će vas iznenaditi činjenica da su i zeleni i crni čaj zapravo listovi ubrani sa iste biljke - Camellia sinesis. Tako je razlika između crnog i zelenog čaja zapravo u stepenu fermentacije, odnosno oksidacije. Kod crnog „brata blizanca“ zelenog čaja, ovaj proces je doveden do kraja, zbog čega i ima tamnu boju, ponekad čak i crvenkastu. Ukus ovog napitka je specifičan, jer nastaje od fermentiranih sokova punih arome, koji se sušenjem zadržavaju u listu, dok se oslobađaju samo kada se potope u vrelu vodu.

foto: Promo

Zapravo, ispijanje crnog čaja je tako engleska stvar. To nije ritual. To je avantura. Pije se na poslu, kod kuće, u kafićima, kod prijatelja, u društvu, sam, ujutru, uveče. I u svakom trenutku se uživa! Raznovrsni načini i rituali ispijanja čaja podsećaju nas da je ovo piće mnogo više od nečega što će nas ugrejati i utoliti nam žeđ. Čaj je veliki „ujedinitelj“. Kada vas neko pozove na šolju čaja, ono što stvarno nudi je prijateljstvo.

Ukoliko ipak, niste veliki ljubitelj toplog čaja, svakako ne znači da ne možete imati svoju oazu mira. Podsetićemo vas, da postoji savršena fuzija čaja, voća i bilja, ali ohlađena i reinkarnirana u jedinstvenom - ledenom čaju. Zar nije lepo znati da u svakom trenutku možete imati priliku da se posvetite sebi i samo sebi, i uz gutljaj jedinstvenih ukusa ledenih čajeva uživate u sadašnjem trenutku i budete zahvalni na svemu što imate?

Pokušajte, uronite u oazu mira u kojoj nestaje stres, uz gutljaj svog omiljenog ledenog čaja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs