Ugrožavate zdravlje

Nikad više ne spavajte u grudnjaku: 5 užasnih posledica koje niste mogli ni da naslutite!

Čak i kada ste najumorniji, u grudnjaku nema šanse da se dobro naspavate

Lepi & Zdravi
10:54h Autor:
Nikad više ne spavajte u grudnjaku: 5 užasnih posledica koje niste mogli ni da naslutite!
Foto: Profimedia

Nekima je grudnjak poput sprave za mučenje, nekima nužno zlo, a neke žene su bez njega kao gole.

Društvene norme nam nalažu da ga ipak u većini situacija nosimo, a ako izaberemo model koji nam odgovara, iz tog skrivenog odevnog predmeta možemo da izvučemo mnogo koristi - naše grudi sa njim mogu da izgledaju veće, čvršće, lepše, što je pak injekcija samopouzdanja za dame. A ne treba ni spominjati kako divni čipkasti brushalter može da deluje na muški rod...

Zbog svega toga, a i zbog navike te osećaja sigurnosti koji im pruža, veliki broj žena voli da nosi grudnjak i noću dok spavaju. Ali, postoje jaki razlozi zašto ne bi trebalo nikada da spavate u grudnjaku!

1. Otežana cirkulacija

Vašoj koži stvarno treba dobar protok krvi, posebno u stanju mirovanja u kakvom je telo dok spavamo. Ma koliko udoban bio grudnjak, ipak donekle stiska dojke, da ne govorimo o tome da koža ne diše slobodno. Ovo se posebno odnosi na sportske grudnjake koji zaista pritiskaju grudne mišiće. Neprestanim nošenjem, a posebno spavanjem u ovakvoj vrsti grudnjaka u isto vreme se smanjuje čak i cirkulacija u rukama. Takođe, uski grudnjaci mogu da povrede tkivo dojke.

Svi će misliti da ste ugradili silikone: Trik za povećanje grudi koji osvaja svet! (VIDEO)

foto: Shutterstock

2. Iritacija kože

Činjenica je da ako nekoliko dana zaredom spavate u grudnjaku, ovo možda nećete osetiti. Ali, koža može da bude toliko iziritirana grudnjakom, da se to u telu manifestuje kao jak bol. Ako grudnjaci sadrže još i žice, uske trake, čipkane delove, sve to je savršena "podloga" za bol. Koža će se sasvim sigurno iziritirati na mestima gde je dodir najjači, a taj osećaj je još pojačan ako grudnjak ima podebljane umetke.

3. Uznemirenost

Možda ovo do sada niste primetili ili povezali, ali u grudnjaku često zaspite ne iz uverenja da je to dobro za naše grudi, već i onih večeri kad smo posebno umorne i stropoštamo se u krevet bez mnogo priprema. Ipak, čak i uprkos tom umoru, verovatno nećemo spavati mirno. Naime, zbog stezanja u području grudi zaista je teško leći na leđa i mirno spavati. Veća je verovatnoća da ćemo se celo vreme u snu okretati.

Sačuvajte zdravlje grudi: 7 malih navika koje će vas zaštititi od raka dojke!

foto: Shutterstock

4. Hiperpigmentacija

Kada nosite grudnjak i noću, zbog stalnog pritiska na određenom delu tela, leđa ili grudi, koža nije u potpunosti opuštena. Dakle, ako je grudnjak jako stisnut na leđima, mogli biste da primetite tamne mrlje na koži. Iako izgledaju kao modrice, to je hiperpigmentacija. Dakle, verojatno ne želite da dobijete mrlje na koži samo zbog nepromišljenog ponašanja... odnosno grudnjaka.

5. Gljivice ispod dojki

Gljivice se razvijaju na vlažnim i toplim mestima, a to je često u grudnjaku! Posebno u području ispod dojki, na onom nezgodnom mestu gde nam se leti stvaraju i kapljice znoja. Zato pustite kožu da se suši i odmara, barem noću! Spavanjem bez grudnjaka koža je manje podložna zadržavanju nečistoća oko grudi, pa samim tim je smanjena i mogućnost za pojavu kožnih gljivica.

Na šta vas upozorava suva koža: Suptilan simptom 3 opake bolesti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs