Obratite pažnju

Zašto raditi pogrešno? 5 suludih navika koje uništavaju lepotu i zdravlje!

Iako svaka devojka ima svoju rutinu za lepotu, ponekad smo skloni da zaboravimo na sve korisne savete i trikove i počnemo da radimo stvari koje uništavaju zdravlje i izgled
Lepi & Zdravi
16:46h Autor:
Zašto raditi pogrešno? 5 suludih navika koje uništavaju lepotu i zdravlje!
Foto: Profimedia

Ako imamo loše navike, treba ih što pre iskoreniti. Neke stvari mogu da se poprave i zato već danas recite zbogom vašim najvećim neprijateljima lepote.

Trljanje očiju

Kao prvo, trljanjem očiju istog momenta upropašćavate svoju šminku, a što je još gore možete lako iziritirati sluzokožu oka, ali i osetljivo područje oko očiju. Iziritirane oči vrlo brzo pocrvene i kad napravite štetu, treba da prođe vremena da se one vrate u normalu. Oči najčešće trljamo kad smo umorni, i zato kada vam sledeći put ruka krene prema oku, setite se da je ono što im je potrebno - odmor. Lagano poklopite oči dlanovima na minut-dva i pustite. Opuštajte se, češće šetajte ukoliko mnogo vremena provodite ispred ekrana ili monitora i zdrave oči neće zahtevati nikakvo trljanje.

Grickanje usana

Bilo da grizete usne zato što ste nervozni i to činite nesvesno, ili možda mislite da je to baš dobra zavodnička fora, rešite se ove loše navike što pre jer se time pre svega povređujete. Umesto toga, uvek sa sobom nosite balzam ili labelo koje ćete što češće mazati i time održavati vaše usne nežnim, zdravim i glatkim. Ranice ni jednom muškarcu nisu seksi. S vremena na vreme preporučuje se da usne u kućnoj radinosti dubinski nahranite medom. Nanesite ga na usne u tankom sloju i ostavite nekoliko minuta. Videćete kako će vaše usne sav med magično upiti.

Kako održava mladolik izgled prva dama Francuske: Sve tajne Bridžit Makron (64) ! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Deljenje šminke

Žena će šminku podeliti s najboljim prijateljicama kao prećutan izraz za: „Verujem ti". Ali, deljenje šminke nije nimalo higijenski. Mora da se pitate šta se može dogoditi ružu za usne ili ajlajneru? Ništa. Ali vama i prijateljici može. Jer kozmetički proizvodi su izvor bakterija. Samo pozajmljivanje maskare može voditi u infekciju. Da ne govorimo o nanošenju podloge s istim sunđerom. I zato, ukoliko baš ne možete da kažete ne najboljoj drugarici, barem uvek sa sobom nosite rezervne aplikatore (razne sunđere i četkice).

Previše počupane obrve

Nije lako imati obrve koje su oblikovane po poslednjoj modi ako se kod čupanja držite one čuvene izreke „manje je više". Ako baš želite da počupate onih kritičnih malo više, barem odlučite da vaše obrve prepustite profesionalcima. Jer, ova sićušna, ali na kraju spektakularna nezgoda i te kako se često događa damama. Samo pomislite koliko treba čekati da obrve opet porastu i izgledaju normalno!

Štednja na kremama za sunce

Ljudi su skloni da štede na kremama za sunce, jer se dnevnim kremama, tečnim puderima, pa ni losionima i uljima za telo nema potrebe razbacivati. Ipak, stručnjaci tvrde da treba naneti najmanje jednu supenu kašiku kreme samo na lice i vrat. Još jedna supena kašika vam je potrebna za noge i malo manje za ruke. I zato neka vam to od danas postane pravilo!

Muškarci poručili ženama: Nokte i mitisere ne primećujemo, ali ovo nam je bitno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs