Korisno znati

Hormoni nemaju milosti ni prema koži: Za promene u menopauzi postoji rešenje

Biološki sat žene se ne može odložiti, i ne treba. Važno je ići u korak sa njim
Lepi & Zdravi
11:12h Autor:
Hormoni nemaju milosti ni prema koži: Za promene u menopauzi postoji rešenje
Foto: Thinkstock

Tokom menopauze žene se suočavaju sa jednim od najvećih izazova kada je reč o koži lica i tela. Naime, promene koje se dešavaju tokom klimaksa posledica su podivljalih hormona, i posebno se odražavaju na kožu.

Kako?

U menopauzi koža počinje da stari, a kao razlozi dominiraju geni i hormoni. Od genetike se ne može pobeći, i tu je situacija sasvim individualna. S druge strane, koliko god “jake” gene da imamo, uz lošu negu i ne vođenje računa, oni “padaju u vodu” pod uticajem hormonskih promena i starenja. Kada nastupi klimaks, jajnici proizvode sve manju količinu polnog hormona estrogena, koji je u velikoj meri odgovoran za stanje kože. Tada se svaka žena suočava sa borama, pa čak i aknama, gubitkom elastičnosti i čvrstine, pigmentacijskim flekama, proširenim porama i kapilarima, kao i sve lošijim tenom koji poprima sivkasti ton. Neizbežni su nabori i koža koja “visi” usled pada tonusa mišića i poreraspodele potkožnog masnog tkiva. Jagodice postaju sve manje izražene, dehidratacija uzima danak. Dakle, promene se dešavaju na oba nivoa kože - u dermisu (unutrašnji deo ili krzno) i epidermisu (spoljašnji sloj ili pokožica).

Foto: Promo
Foto: Promo

Šta možemo da uradimo?

Biološki sat žene se ne može odložiti, i ne treba. Važno je ići u korak sa njim. Iako situacija deluje pomalo zastrašujuće, simptomi menopauze i njen prvi vidljivi znak - starenje kože - mogu se efikasno ublažiti. Žena u pedesetim treba i može da izgleda zanosno, negovano i zdravo, jer uz Neovadiol negu ni u menopauzi nema pauze za mladalački izgled kože.

Ovo specifično, ali potpuno prirodno životno razdoblje, žena treba da prebrodi uz adekvatnu negu. U menopauzi se preporučuje korišćenje Vichy proizvoda iz Neovadiol linije. Bilo je potrebno 14 godina istraživanja da Laboratorije Vichy postignu konačnu formulu koja deluje na znakove na koži u menopauzi.

Zašto baš Neovadiol?

Neovadiol kompenzacioni kozmetički kompleks snažno deluje na kožu pogođenu menopauzom, čineći je vidljivo mlađom, i to zahvaljujući svom sastavu koji uključuje:

1. Sastojak Pro-Xylane koji obnavlja gustinu, volumen i čvrstinu kože koja stari i koja je pod nemilosrdnim uticajem hormonskih promena. Ovaj patentirani aktivni sastojak ima za cilj da podigne nivo kolagena u koži, a samim tim da poboljša njenu strukturu, izgled i ten. Koža ponovo postaje punija i mekša, a ten ujednačen. Ono što će obradovati sve pripadnice lepšeg pola, jeste to što bore postaju manje primetne, a koža izgleda zdravije.

2. Sastojak Hepes je najzaslužniji za preoblikovanje površine kože, efikasno se boreći protiv hrapavosti i naboranosti. Poznat je zbog svog dejstva pilinga i deluje na proteaze, enzime aktivne u procesu prirodnog ljuštenja kože. Obnavlja ćelije i efikasno deluje na suve delove kože, čineći je svežijom i mlađom.

Foto: Promo
Foto: Promo

3. Glicerin je neizostavni sastojak koji koži vraća izgubljenu vlagu, što je jako bitan faktor da bi koža delovala mladoliko. Glicerin ima sposobnost da zadrži vodu u spoljnim slojevima kože i tako obezbedi konstantnu hidrataciju.

4. Hedione je poslednji, ali podjednako dragocen sastojak koji igra vrlo važnu ulogu - pomaže da se nadomesti manjak lipida koji se javlja kao posledica menopauze. Podsticanjem obnove ovih vrlo važnih prirodnih masnoća, Hedione daruje koži mladolik izgled.

Dodatni savet: Osim upotrebe adekvatnih proizvoda za negu kože nakon pedesete, što je svakako korak broj jedan, treba da i na drugim nivoima preuzmete brigu o svom telu.

  • Sve poznate žene ističu neophodnost fizičke aktivnosti. To ne mora da bude vežbanje u teretani, dovoljno je da se što više krećete, šetate, boravite u prirodi. Nahranite ćelije i mozak kiseonikom, obezbedite telu dovoljno vitamina D. Radite na svom raspoloženju, jer smeh je ono što nas čini mladima.
  • Jedan od najgorih spoljašnjih faktora koji negativno utiču na stanje kože jesu UV zraci. Stoga je zaštita od sunnca neophodna tokom cele godine.
  • Magični eliksir je ona svima dobro poznata formula - 8 čaša vode dnevno izbacuje nečistoće iz tela.
  • Ishrana je još jedna bitna stavka - sveže voće i povrće, što manje soli, unos zdravih masti i dovoljno proteina. Dobro nam je poznato kako hrana može da utiče na kožu, zato obratite pažnju.
Foto: Promo
Foto: Promo

Na kraju, imamo dobru vest za sve žene koje žele da pomognu svojoj koži i isprobaju Neovadiol liniju proizvoda. Kako biste bili sigurni koji preparat odgovara vašoj koži, Vichy je napravio saradnju sa partner apotekama i na taj način omogućio ženama koje se suočavaju sa simptomima menopauze da potraže savet od farmaceuta. Tokom februara, u okviru kampanje #Nema pauze u menopauzi, posetite najbližu partner apoteku i rešite sve nedoumice u vezi sa menopauzom. *

Uz savet farmaceuta za olakšavanje simptoma, dobićete i uzorak vaše adekvatne rutine nege, kao i poklon uz kupovinu vašeg omiljenog Neovadiol proizvoda - knjižicu sa savetima u menopauzi i Neovadiol komplementarnu rutinu.

* Akcija traje do isteka zaliha poklona u partner apotekama. Poklon sadrži knjižicu sa savetima u menopauzi, uzorak Neovadiol dnevne nege 3ml, kao i uzorak Neovadiol noćne nege 3ml.

PROČITAJTE JOŠ: Najčešći simptomi menopauze: Svaka žena mora da zna kako da se suoči

PROČITAJTE JOŠ: Tokom menopauze i kosa je na udaru!

PROČITAJTE JOŠ: Kako ublažiti simptome menopauze i sačuvati lepotu zrelih godina

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs