Naučnici objasnili

Lepota žene počinje da bledi u ovom trenutku: Jedini način da ostanete lepi i mladoliki!

Jedno istraživanje je zaključilo da je vrhunac ženske lepote u 32. godini života, jer se tada najbolje osećaju u svojoj koži, ali kada fizička lepota počinje da bledi?
Lepi & Zdravi
12:36h Autor:
Lepota žene počinje da bledi u ovom trenutku: Jedini način da ostanete lepi i mladoliki!
Foto: Profimedia

Starenje je proces koji se svi u određenom trenutku potrude da zaustave, ali naravno da im to ne polazi za rukom, posebno ne onima koji su u mladosti živeli vrlo burno.

Žene su i tu u neravnopravnom položaju, jer se od njih očekuje besprekoran izgled u skladu s nametnutim fotošopiranim standardima.

Ali, da li znate kada zapravo žene počinju vidljivo da stare?

Jedno istraživanje je zaključilo da je vrhunac ženske lepote u 32. godini života, jer se tada najbolje osećaju u svojoj koži, ali kada fizička lepota počinje da bledi? Tek nekoliko godina kasnije, odnosno sa 35,09 godina.

U tom dobu se jasnije pokazuje opuštena koža, bore i podočnjaci, a svaka neprospavana noć ostavlja vrlo vidljive tragove na licu.

Šta zaista podmlađuje žene: Poznate dame otkrile svoje pravilo broj 1! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ovaj proces može da se uspori jedino ako u se još u mladosti počne sa zdravim navikama, što podrazumeva kretanje, vežbanje, izbegavanja nezdrave hrane, pušenja i ostalih poroka.

Jedino tako možete da ostanete mladoliki i u poznim godinama bez botoksa i operacija, kažu stručnjaci, ali i dalje će se znakovi starenja pokazivati iz jednostavnih fizičkih razloga - mišići postaju slabiji i teže pokretljivi, pogotovo kod osoba koje se i inače malo kreću. Kosti gube kalcijum, njihovo tkivo se razređuje, postaju krte i lako se lome, a prelomi teže zarastaju.

Zglobovi počinju da se deformišu, usled čega je gipki hod otežan. U nekim slučajevima zglobovi okoštavaju.Koža više nije glatka i sjajna kao pre, postaje malo hrapava, suva i na izloženim mestima istanjena.

Na rukama i gornjim stranama stopala vide se jače istaknute proširene vene. Oko očiju i usana, na čelu i vratu javljaju se bore, kojih pre toga nije bilo, ili nisu bile tako izražene. Na licu izbijaju malo-pomalo tamne mrlje, koje su već dobro izražen znak starenja.

Za jedan dan, bol u kolenima i zglobovima je nestao: Presrećna žena svima otkrila recept!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs