Počnite što pre

Prirodni doping za telo: Jedna namirnica je dovoljna da budete zdravi kao dren!

Stručnjaci ističu da se redovnom dnevnim konzumiranjem pola litre soka od ove namirnice vrednost plazmatskih nitrata udvostručuje, što utiče na mišićnu izdržljivost, dok se krvni pritisak značajno smanjuje
Lepi & Zdravi
18:48h Autor:
Prirodni doping za telo: Jedna namirnica je dovoljna da budete zdravi kao dren!
Foto: Shutterstock

Da biste uspešno izlečili malokrvnost, detoksikovali organizam, ojačali imunitet i povećali izdržljivost i nivo energije, potrebno je samo da u svakodnevnu ishranu uvedete jednu namirnicu - cveklu!

Ova super namirnica je izuzetno popularna kod sportista, jer povećava izdržljivost kod vežbanja i ima efekat "prirodnog dopinga" na telo.

Kako biste sa lakoćom savladali fizičke napore na treninzima ili istrčali krug oko igrališta, a da ne ostanete bez vazduha u plućima, dovoljno je da svom telu priuštite moćni sok od cvekle, namirnice koja se u velikom stilu vraća na listu najzdravijih.

Sok od cvekle povećava izdržljivost kod vežbanja i povećanih telesnih napora i to zahvaljujući nitratima.

Lekoviti kvas od cvekle: Sprečava rak, čini čudo za jetru, bubrege i creva!

Istraživanje u Velikoj Britaniji potvrdilo je da sok od sveže ceđene cvekle pomaže sportistima da izdrže trening vremenski duži i teži i do 16 odsto nego inače.

Stručnjaci ističu da se redovnom dnevnim konzumiranjem pola litre soka od cvekle vrednost plazmatskih nitrata udvostručuje, što utiče na mišićnu izdržljivost, dok se krvni pritisak značajno smanjuje.

Sastojci: 1kg cvekle, 1 velika kašika meda i sok jednog limuna.

Priprema: Cveklu oljuštite i sitno izrendajte u posudu, dodajte med i sok od limuna, koji će cveklu omekšati i neutralizovati njen zemljani ukus. Smesu ostavite tri sata da odstoji i onda je procedite kroz gusto sito, snažno gnječeći da iz cvekle izađe sok i što više vlakana.

Sveži sok popite ujutro na prazan želudac.

Jabuku i cimet stavite u vodu i pijte svaki dan: Sok sa tri čudesna efekta! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs