Probajte i vi

Zovu je najlekovitijom tinkturom sveta: Jedna biljka i rakija, lek za sve bolesti! (RECEPT)

Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena, pospešuje granulaciju i regeneraciju tkiva
Lepi & Zdravi
20:56h Autor:
Zovu je najlekovitijom tinkturom sveta: Jedna biljka i rakija, lek za sve bolesti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Od davnina pa do danas, mnogi ljudi su posvedočili o lekovitoj moći biljke gavez.

"Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilama gavezovog korena", kaže stara izreka, koja aludira na to da je lekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod svake boljke, čak i one najteže, prenosi Mis-elixir.blogspot.com.

Latinsko ime gaveza je Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, koren za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volov jezik. Ova biljka ima vrlo dugačku i šaroliku istoriju upotrebe. Zbog njegove lekovitosti, u narodu se verovalo da potiče iz rajskog vrta.

Lek za mnoge bolesti: Za ovu biljku kažu da daruje besmrtnost! (VIDEO)

Slavni lekar Paracelzus rekao je:

"Zbog čega dodajete sirće korenu gaveza ili kojekakve druge kobne dodatke, kada ga je Bog stvorio da samostalno leči čak i lomove kostiju?"

Stručnjaci u oblasti alternativne medicine kažu da ovaj koren pomaže baš kod svega.

Kod preloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, bolova usled amputacije udova, pa čak i kod proređenog koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima, laktu i kolenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje i poremećaja cirkulacije.

Domaći lek za proširene vene: Lepe i zdrave noge koje više ne bole!

Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, leči tinktura napravljena od korena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena, pospešuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamenjiv kod upale tetiva, artritisa (upala zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upale vena) i drugog.

Tinktura od gaveza zauzima počasno mesto i u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu, naročito bore oko očiju. Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regeneriše.

Ricinusovo ulje lek za 25 bolesti: Alergije odlaze kao rukom odnešene!

Za spoljašnju upotrebu protiv gihta nema boljeg leka od tinkture gaveza, koja se kod teškog gihta lagano utrljava.Izvrsno se pokazala i u lečenju upale nerava - gde god su na telu bolna mesta osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

"Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koje su bezuspešno godinama lečili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći", tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božje apoteke.

Kosa kao griva, oko sokolovo: Pojedite tri kašike dnevno i dogodiće se čudo!

Recept za tinkturu od gaveza

Staviti 100 g korena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da "odleži" na tamnom mestu 14 dana. Promućkati svaki treći dan. Nakon 14 dana procediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mestu.

Ovom tinkturom mazati obolelo mesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Napomena: Čisti alkohol umesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom vrlo neprijatno miriše. Imajte u vidu i da je ova tinktura veoma lepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu!

Spasite štitnu žlezdu: Napravite domaći lek od oraha i meda! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs