Isprobajte i vi

Sa 82 godine nije imala sede: Recept za sok čuvene doktorke Vigmor! (FOTO)

U poznom dobu od 82 godine doktorka An nije imala nijednu sedu vlas! To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji
Lepi & Zdravi
17:10h Autor:
Sa 82 godine nije imala sede: Recept za sok čuvene doktorke Vigmor! (FOTO)
Foto: Shutterstock

S obzirom da stanje kose odražava kvalitet naše ishrane i ukupnu vitalnost, važno je da imate na umu da ako vam kosa prerano osedi, to je ustvari mnogo više od estetske brige. Ona može da ukazuje ​​na ozbiljne nedostatke u ishrani i da nagovesti buduće bolesti. Međutim, da li ste znali da postoji način da se uspori rast sedih i da vam se vrati vaša originalna boja?

Krenimo prvo sa naučnim objašnjenjem: naučnici su izolovali uzrok sede kose – pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih ćelija koje se nalaze na svakom folikulu. U zavisnosti od naše genetske predispozicije, ove ćelije počinju da proizvode manje pigmenata kako starimo, što na kraju rezultuje sedom kosom.

Podstaknite brži rast kose: 5 najefikasnijih saveznika!

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, razlozi sede kose su daleko dublji od jednostavnog genetskog nasleđa. Ova medicina smatra da se kvalitet krvi i zdravlje bubrega ogledaju u snazi, boji i stanju kose. Namirnice koje jačaju krv i bubrege su hlorofil, šećerna melasa, crne semenke susama, hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina preporučuje i izbegavanje prekomernog korišćenja mlečnih proizvoda, mesa i soli.

Takođe, prerano seda kosa može da ukazuje ​​na poremećaj štitne žlezde poput Grejvs-Bazedovljeve bolesti, Hašimotove bolesti, hipertireoze i hipotireoze. Nedostaci vitamina B5, B6 i B12 kao i anemija, su takođe česti uzroci. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan sa lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Kronove bolesti, celijakije, bakterijskog rasta u crvima ili pantljičare.

Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra takođe mogu da stvore problem, što može da dovede do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih sudova i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvog sistema.

Prljava vam je kosa, a nemate vremena da je operete: 4 top frizure za spas u zadnji čas! (FOTO)

Sok koji vraća boju sedim vlasima

Redovno konzumiranje svežeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može da uspori rast sedih i da vrati sedoj kosi njenu prirodnu boju!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.Zbog visokih procenta hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i lekovitih prednosti.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala doktorka En Vigmor, žustra pionirka naturopatije, utemeljiteljka Hipokratovog zdravstvenog instituta koji je kasnije preimenovan i danas nosi njeno ime.Doktorka Vigmor je detaljno istražila lekovita svojstva soka od mlade pšenice, razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim činijama kod kuće ili na bilo kom mestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakome.

Frizura koja laska svakoj dami: Podmlađuje i do 10 godina! (FOTO)

U poznom dobu od 82 godine doktorka An nije imala nijednu sedu vlas! To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!To je bio rezultat redovnog pijenja soka mlade pšenične trave, pijenja fermentisanog riđuvelaka (napitka od klica žitarica, koji je prepun vitamina B, K i E, proteina i enzima), zdrave ishrane i povremene detoksikacije.

Kako da napravite sok od pšenične trave

Pšeničnu travu možete sami da sadite, ali je možete i kupiti u prodavnicama zdrave hrane u svežem ili u osušenom obliku. Najjeftiniji način je da uzgojite pšeničnu travu sami. Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko seme pšenice, treset i zemlja.

Mirišljava maska za kosu od kakaoa: Povećava volumen, jača koren i ubrzava rast!

Postupak:

1. Potopite semenke pšenice osam do dvanaest sati.2. Semenke ostavite u staklenoj tegli i tokom sledećih 24 sata isperite ih tri puta.3. Kada počne da se nazire klijanje, posadite semenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan deo treseta prema tri dela zemlje.4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutru, a uveče je poprskajte vodom.5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka semenke budu na indirektnom svetlu.6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbegavanje plesni je 21C do 26C. Ako se pojavi buđ, gajite novu pšeničnu travu.7. Pšeničnu travu možete da sečete kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana pre rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.8. Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.9. Sok od pšenične trave možete da iscediti uz pomoć sokovnika ili da je sameljete u blenderu uz dodatak vode.

Domaća krema protiv bora od meda: Grkinje je koriste već 2.000 godina!

Kura s pšeničnom travom

Tokom kure pšeničnom travom potrebno je da izbacite brzu i prerađenu hranu, GMO proizvode, slatkiše, masnu i tešku hranu.

Mnogima je njen ukus neprijatan, ali možete da ga prikrijete mešanjem sa vodom, medom i / ili svežim sokovima.Konzumirajte sok 30 minuta pre obroka ili umesto obroka, ako želite i da smršate.

Ova kura snabdeva telo hlorofilom, vitaminima i kiseonikom. Alkalizuje organizam i jača bioelektrični napon važan za opšte zdravlje organizma pa tako i kože i kose.

Počnite s količinom od 30 ml soka na dan, koju postupno možete da povećavate do 30 ml dvaput dnevno. Na početku kure možete da se osećate lošije, da primetite promene u urinu i stolici. To je normalni deo procesa izbacivanja štetnih materija iz organizma i ta faza traje samo nekoliko dana. Povećajte unos vode i nastavite s kurom.

Dakle, ako vam je neprijatan ukus samog pšeničnog soka, dodajte malo vode i voćku po izboru pa napravite smuti.

Sačuvajte mladolikost: 5 namirnica koje brišu godine sa lica!

Napitak od pšenične trave – recept

Ovo je samo recept, a vi možete da budete maštoviti. Izmiksajte u blenderu sledeće sastojke:30 ml soka pšenične trave, šoljicu seckanog voća po izboru, šoljicu soka od pomorandže/limuna, kašičicu meda, malo vode. Odmah popijte ovaj zdravi i nutritivno bogati napitak. Pijte ovo svaki dan 1-2 puta i pratite stanje boje svoje kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs