NOSIO JE TITULU "NAJDEBLJE DETE NA SVETU" PA SE "PREPOLOVIO": Mogao je da nosi samo SARONG, onda je sa 191kg pao na 83kg

Dečak koji je bio najteže dete na svetu pokazao je kako jedna odluka može da vam promeni ceo život

Lepi & Zdravi
NOSIO JE TITULU "NAJDEBLJE DETE NA SVETU" PA SE "PREPOLOVIO": Mogao je da nosi samo SARONG, onda je sa 191kg pao na 83kg
Foto: Profimedia

Upoznajte Arija Permana, tinejdžera iz Indonezije. Ne tako davno, Arija je imao 191 kg i morao je da se tušira ​​napolju u specijalno napravljenom bazenu. Uprkos tome što je označen kao „najdeblje dete na svetu“, Arija dokazuje da naporan rad i postavljanje ciljeva mogu dovesti do izuzetnih dostignuća. Hajde da bliže pogledamo Arijevu priču i inspirativno putovanje na kojem je bio.

Sa samo 16 godina, Arija Permana je konzumiralo pet obroka svakog dana, uključujući pirinač, ribu, meso, supu od povrća i tradicionalnu pljeskavicu od soje. Količina hrane koju bi pojeo bila je dovoljna da nahrani dve prosečne odrasle osobe.

Zbog svoje prekomerne težine, Arija se suočio sa izazovima, kao što je nemogućnost da pohađa školu zbog nedostatka daha dok hoda. Pored toga, pronalaženje odeće koja mu pristaje postala je borba, i dugo vremena je morao da se oslanja na to da nosi samo sarong.

Arja Permana
foto: MAHENDRA / AFP / Profimedia

Arija Permana se neverovatno transformisao iz dečaka teškog 191 kg u mnogo vitkiju verziju sebe, sada sa samo 83 kg. Ovo neverovatno dostignuće nije stalo samo na tome, on je inspirisao mnoge motivišući ih da prihvate zdravije stilove života.

Sva zasluga pripada njegovom predanom treneru, Ade Rai, koji ga je vodio na putu razumevanja važnosti fizičke aktivnosti i održavanja uravnotežene ishrane.

Njegov trener je rekao da je Arija u početku imao 85 kg pre nego što mu se apetit drastično povećao. Međutim, sada je na putu da smrša, a da pritom zadrži svoj radosni duh netaknutim. To je posebno impresivno jer je ovaj kvalitet prilično retkost među odraslima. Arija je postala simbol nade i inspiracije, a ljudi sada govore stvari poput: „Čak i Arija može da smrša, pa zašto ja ne bih mogao?“

Klinac radi neverovatne stvari prateći striktan raspored treninga, održavajući hranljivu ishranu i dobijajući odličnu medicinsku negu. Prema Adeu Somantriju, Arijinom ocu, uspeh njegovog sina u gubitku težine pripisuje se kombinaciji medicinske nege, posvećene rutine vežbanja i zdrave ishrane.

Arija nije mogao da stoji duže od nekoliko minuta. Sada može da igra fudbal i druge sportove sa svojim drugarima i da hoda do škole nakon što je prošao veliku operaciju kako bi smanjio količinu hrane koju može da jede. I tako smo srećni zbog njega!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs