Neinvanzivnim tretmanima do osveženog izgleda i boljeg volumena kože lica

Potraga za efikasnim metodama očuvanja mladolikog izgleda lica sve je popularnija, a među najdelotvornijim tretmanima ističu se skin busteri i kolagen stimulatori.

Lepi & Zdravi
16:08h Autor:
Neinvanzivnim tretmanima do osveženog izgleda i boljeg volumena kože lica
Foto: Privatna Arhiva

Ove inovativne procedure, koje su trenutno vodeće u svetu estetske medicine, obećavaju ne samo prirodne rezultate, već i minimalan period oporavka, pružajući pacijentima efikasne alternative hirurškim zahvatima.

Prema rečima dr Nade Maksimović, specijaliste plastične hirurgije iz MediGroup Derma Care Ada, u odnosu na estetsku hirurgiju, estetska medicina pruža brži učinak, kraći period oporavka i minimalne mogućnosti za potencijalne komplikacije.

Dr Maksimović objašnjava da se u zavisnosti od željenog dela lica, primenjuju različiti tipovi tretmana i tehnika.

„Dermalni fileri, poznati i kao hijaluronski fileri, koriste se za volumenizaciju lica usled gubitka volumena (na primer, u srednjoj trećini lica), za popunjavanje dubokih, srednje dubokih ili plićih bora. Sa druge strane, neuromodulatorni tretmani, ili botoks tretmani, koriste se za privremenu parezu mišića gornje trećine lica”, objašnjava dr Maksimović.

Prema njenim rečima, botoks tretmani služe i za podizanje gornje usne (lip flip), smanjenje širenja nozdrva, podizanje vrha nosa i uglova usana, korekciju bora na vratu (Nefertiti lift), smanjenje prekomernog znojenja šaka, pazuha, stopala, kao i u tretmanu rozacee i akni.

Trenutno najpopularniji tretmani, kako navodi doktorka, su skin busteri i kolagen terapija, kao i terapija polinukleotidima. Ove tretmane karakterišu visoka koncentracija hijaluronske kiseline, kolagena ili stimulatora kolagena, kao i regenerativne supstance, koje ne menjaju lični opis pacijenta, ali dovode do jake hidratacije kože, povlačenja finih bora, svežeg i blistavog tena.

Ono što je posebno važno imati na umu, objašnjava dr Maksimović, jeste da se laserski tretmani rade pre ostalih estetskih tretmana, jer samim prelaskom lasera preko regija koje su tretirane filerima ili botoksom mogu se izazvati neželjeni efekti i prevremene razgradnje filera i botoksa.

Oporavak nakon estetsko-medicinskih tretmana je individualan i zavisi od izbora materijala, tehnike izvođenja, spretnosti lekara, kao i od organizma pacijenta.

Neko je skloniji otocima, a neko modricama. I to treba predočiti pacijentu, jer često nije do lekara, već do pacijentove kože. Svakako se danas tretmani estetske medicine smatraju brzim i bezbednim i većina pacijenata ih lako podnosi, a reakcije u vidu modrica lako se skrivaju puderom ili korektorom“, objašnjava doktorka.

Svakako pre estetskih intervencija, važno je da se usaglase želje pacijenta i mogućnosti, te da se pacijenti pridržavaju propisanih instrukcija, kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati.

U MediGroup Derma Care Ada mesec mart posvećen je lepoti! Iskoristite posebne pogodnosti na različite estetske procedure i laserske tretmane lica i dekoltea i zakažite svoj termin na vreme po promotivnim cenama. Više informacija možete pronaći na linku ili pozivom na broj telefona 011 40 40 100.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs