ZAŠTO JE KURKUMA POZNATA KAO „ČUDO PRIRODE”: Evo kako ona utiče na vaše zdravlje!

Kurkuma je poznata po svojim lekovitim svojstvima, aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin

Lepi & Zdravi
Autor:
ZAŠTO JE KURKUMA POZNATA KAO „ČUDO PRIRODE”: Evo kako ona utiče na vaše zdravlje!
Foto: Promo

U medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. Istraživanja su pokazala da je kurkuma čudo prirode i da puno pomaže u poboljšavanju opšteg zdravlja kao i kod lečenja mnogih zdravstvenih problema. Dejstvo “San Sebastian Turmeric Curcumin” kapsula na vaše zdravlje…

kurkuma kapsule
foto: Promo

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih protivupalnih sredstava. Pomaže kod bakterijskih infekcija, odlično je sredstvo u borbi sa aktunim i hroničnim upalama u organizmu, koje kasnije potencijalno mogu dovesti do ozibiljnih zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca, krvnih sudova, mozga, malignih bolesti…

Zbog svog antiinflamatornog delovanja, kao i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita, kurkuma se preporučuje osobama sa osteoartritisom. Redovna upotreba dovodi do smanjenja bolova i upale u zglobovima i poboljšava pokretljivost.

Kurkuma se koristi kod problema sa varenjem hrane. Poznato je da male redovne doze kurkumina u kombinaciji sa crnim biberom pomažu kod nadutosti i gubitka energije posle obroka, ali i jačaju zidove creva i smanjuju bolove u stomaku. Pomaže i kod sindroma nervoznih creva, neredovne stolice i dijareje. Antioksidativno dejstvo kurkume sprečava oštećenje jetre. Pomaže kod smanjenja holesterola, kod zarastanja rana, pomaže u kontrolisanju dijabetesa… Plod crnog bibera, koji sadrži piperin, poboljšava varenje hrane i doprinosi održavanju normalne digestivne funkcije. Piperin povećava apsorpciju kurkume. Po nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, vlakana i kalijuma.

Zato što pre uvrstite “San Sebastian Turmeric Curcumin” u svakodnevnu rutinu, poručite jednim klikom OVDE ili pozovite 011/4420-502 radnim danima od 9 do 17 časova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs