POZNATA GLUMICA OBOLELA OD RAKA KOJI KOSI LJUDE U SRBIJI: Svi zanemare ove PODMUKLE ZNAKE, zato dolazi do SMRTNOG ISHODA

Kejt Mikuči šokirala je sve priznanjem da joj je dijagnostikovan rak pluća, ali je dobra vest šot je bolest otkrivena u ranoj fazi, što je presudno sa uspešno izlečenje.

Lepi & Zdravi
16:39h Autor:
POZNATA GLUMICA OBOLELA OD RAKA KOJI KOSI LJUDE U SRBIJI: Svi zanemare ove PODMUKLE ZNAKE, zato dolazi do SMRTNOG ISHODA
Kejt Mikuči, Foto: Printscreen Instagram / katemicucci

Glumica Kejt Mikuči, zvezda serije "Štreberi", rastužila je i zabrinula javnost, objaviviši u subotu da boluje od raka pluća. Kako je reč o vrlo opasnoj dijagnozi, već je počela sa procesom lečenja, a kako je otkriven u ranoj fazi, sve prognoze su vrlo optimistične, te se nada da će se što pre vraditi na male ekrane.

- Zdravo svima, ovo nije TikTok, ovo je 'Sick Tok'. U bolnici sam, juče sam operisala rak pluća sa kojim se borim. Veoma rano je dijagnostikovan. Čudno je što sam se razbolela, jer nikada u životu nisam zapalila cigaretu, pa me je to zaista iznenadilo – rekla je glumica i otkrila kako je saznala da ima karcinom:

- U analizama krvi jedna stvar se pokazala veoma visokom... Bio je to HCRP... Nisam bio siguran šta je tačno, ali sam pretpostavila da bi moglo biti neka vrsta upale. Krenule su pretrage, snimanja srca i pluća i tako su videli - ispričala je Kejt, koja je već i operisana, te se sada uspešno oporavlja od intervencije.

Simpatična komičarka ima trogodišnjeg sina sa suprugom Džejkom Sinklerom, inače poznatim muzičarem koji je pisao pesme i producirao umetnike poput Tejlor Svift.

Inače, od karcinoma pluća sve čećše oboljevaju ljudi u Srbiji, a jedan je od najpodmukliji, te u većini slučajeva se otkriva u kasnim fazama, što dovodi do visokog stepena smrtnosti.

Zato je veoma važno da se nikako ne smeju da se ignorišu simptomi koji mogu biti vrlo podmukli, posebno u prvoj fazi bolesti, a to su:

  • nedostatak daha pri obavljanju svakodnevnih poslova,
  • uporan kašalj koji ne prestaje ni posle tri sedmice,
  • iskašljavanje krvi,
  • gubitak apetita,
  • slabost,
  • gubitak telesne težine,
  • bol u ramenu, grudima ili leđima,
  • promuklost.

Takođe, sve može da bude praćeno i bronhitisom ili pneumonijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs