KAKO SMRŠATI BEZ DIJETE I TERETANE? 7 načina da sagorite i preko 700 kalorija uz jednostavne svakodnevne aktivnosti

Možda niste znali da ove svakodnevne aktivnosti zapravo pomažu da gubite kilograme bez previše napora.

Lepi & Zdravi
13:08h Autor:
KAKO SMRŠATI BEZ DIJETE I TERETANE? 7 načina da sagorite i preko 700 kalorija uz jednostavne svakodnevne aktivnosti
Foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neki jednostavni kućni poslovi vam pomažu da sagorite kalorija bez velikih napora. Možete izgubiti oko 100 kalorija za jednu aktivnost ili preko 700 kalorija ako ih uradite sve odjednom.

Ukoliko radite od kuće ili jednostavno nemate vremena za odlazak u teretanu, pokušajte da dodate neku aktivnost sa ove liste obaveza u svoju dnevnu rutinu.

1. SREDITE SE

Pranje kose, feniranje ili peglanje pomoći će vam da sagorite oko 100 kalorija za 40 minuta. Zbog činjenice da ćete morati dugo da držite ruke iznad glave, mišići će početi da sagorevaju kalorije. Dobar benefit je prelep stajling.

Anđelka Tomašević, Kosa, Lokne
foto: instagram

2. PROŠETAJTE TOKOM TELEFONSKOG POZIVA

Da li volite da razgovarate telefonom? Krenite u šetnju dok šetate sa svojom najboljom drugaricom i sagorite 100 kalorija za 30 minuta ili jednostavno prošetajte po stanu brzim tempom.

Telefon
foto: Shutterstock

3. ČIŠĆENJE

Manje ili više aktivno čišćenje će vam pomoći da sagorete 100 kalorija za samo pola sata. Izračunajte koliko ćete sagoreti tokom prolećnog čišćenja (najmanje 400 kalorija).

čišćenje, Čišćenje kuće
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

4. STEPENICE

Posle još jedne kupovine, pokušajte da idete stepenicama umesto liftom (ako torbe nisu mnogo teške). 10 minuta penjanja uz stepenice pomoći će vam da izgubite stotine kalorija.

Stepenice
foto: Profimedia

5. PLES

Pustite muziku, obucite svoju omiljenu haljinu i plešite ispred ogledala. Takva kućna zabava će vam pomoći da sagorite 100 kalorija za 20 minuta. Pritom unosi dosta pozitivne energije.

par, sreća, ples, mladost, stariji par
foto: Shutterstock

6. ŠETNJA

Pokušajte da koristite manje prevoza i hodajte više. Samo 20-30 minuta hodanja dnevno je minus 100 kalorija. Za mesec dana nova navika će vam pomoći da se oslobodite oko jednog kilograma, što je vrlo dobro uz minimalan napor.

hodanje, šetnja
foto: Shutterstock

7. YOUTUBE VIDEO

Da li ste proveli previše vremena na laptopu? Uključite kratak YouTube video sa zagrevanjem. 10 minuta čučnjeva, sklekova i skokova biće dovoljno da sagorete 100 kalorija. Postoje i različiti videi sa izazovima koje možete da praktikujete sa svojim prijateljima a možete ih sprovoditi u udobnosti svoga doma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs