SAVET KOJI JE PREPORODIO ZDRAVLJE MOJE PORODICE: Jesenji umor i virusi nisu više problem od kako sam primenila 1 pravilo

Lepi & Zdravi
Autor:
SAVET KOJI JE PREPORODIO ZDRAVLJE MOJE PORODICE: Jesenji umor i virusi nisu više problem od kako sam primenila 1 pravilo
Foto: Shutterstock

Ustajanje je postala najteža reč u našoj porodici od kako smo promerili kazaljke na časovniku. Do tog momenta smo se nekako i držali, ali od tog momenta više se nijedno od nas četvoro nije budilo vedro i čilo.

"Kao da smo spojili prolećni i jesenji umor," vajkao se muž dok je bezuspešno pokušavao da iz kreveta izvuče decu i spremi ih za vrtić.

Ova scena se iz dana u dan, već mesecima ponavlja kod nas. Umorni mi, umorna deca. Kad dođu iz vrtića, kao da nemaju snage za igru i sve se svede na to da ručamo i legnemo pored televizije nakon čega se ubrzo svi uspavamo. Onaj koji se prvi probudi pokušava da premesti decu u njihove krevete, te da umorno odbaulja do spavaće sobe. Dani prolaze, a umor ostaje, kao nešto na šta smo osuđeni s prvim hladnijim danima.

Dete, Bolesno dete, Prehlada, Devojčica
foto: Shutterstock

Gledajući sve to, morala sam nekako prekinuti taj začarani krug. Događaj koji je sve promenio je počeo jednim kijanjem. U momentu kada je jedno od dece kinulo, muž i ja smo se uplašeno pogledali. Znali smo šta sledi – razbole se njih dvoje, pa onda i nas dvoje. Kuća se tokom zimskih dana pretvara u “ratnu bolnicu” sa svim mogućim lekovima i suplementima, narodnim receptima, čajevima i supama i iz te agonije ne izlazimo do prvih dana proleća.

U želji da izbegnemo tu horor priču ove godine, uzela sam decu za ruku i odvela ih kod imunologa. Nakon detaljnog pregleda i moje iscrpne priče o našem “porodičnom jesenjem umoru” doktor mi je savetovao “sveto trojstvo”:

  1. Svaki dan domaća supa – obavezno.
  2. Da se jede puna činija salate i što više svežeg voća.
  3. Bez obzira da li pada kiša, duva vetar ili veje sneg – pola sata porodične šetnje na otvorenom!
    Supa, supa od kostiju
    foto: Profimedia

I taman kada sam zbunjena izašla na vrata ordinacije uzviknuo je: “Uzmite nešto za imunitet, možda najbolje Defendyl Imunoglukan”.

Kao da mi je kamen pao sa srca. Napokon sam imala nešto konkretno što nam može pomoći da se osećamo bolje. Svraćam u prvu apoteku, kupujem Defendyl Imunoglukan P4H kapsule za jačanje imunog sistema. Čitam da sadrže Imunoglukan® ( visokopročišćen prirodni ekstrakt gljive bukovače), vitamin C i cink.

Za decu uzimam Defendyl Imunoglukan junior sirup koji podržava imuni sistem i zadovoljna odlazim kući, jer znam da smo ove zime pobedili viruse. Od sada imam samo jedno pravilo: Defendyl Imunoglukan pijem svi, bez razmišljanja.

Žena, Odmor, Mir
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs