Loše po lepotu

SVAKODNEVNE GREŠKE KOJE KVARE IZGLED: Džaba vam i najbolja kozmetika ako je nepravilno nanosite i pravite kontraefekat

Ukoliko se često budite podbulih očiju, umesto kreme nanesite gel koji ćete držati u frižideru

Lepi & Zdravi
Autor:
SVAKODNEVNE GREŠKE KOJE KVARE IZGLED: Džaba vam i najbolja kozmetika ako je nepravilno nanosite i pravite kontraefekat
Šminka, Foto: Shutterstock

Ponekad, upravo iz navike, pravimo pogrešne poteze u ritualima ulepšavanja, zbog kojih rezultat na kraju nije baš onakav kakav smo zapravo želele. Evo u čemu žene prave najviše grešaka, kao i nekoliko saveta kako da izgledaju lepše...

sminkanje
foto: Shutterstock

Puder odmah nakon kreme

Ovo je greška koju često pravimo, naročito kad nam se žuri, jer koža nema priliku da upije kremu, pa ona ostaje na njenoj površini, a time se tečni puder teško ravnomerno nanosi, ne pokriva dobro i nije postojan koliko bismo želeli.

SAVET: Nakon nanošenja kreme sačekajte nekoliko minuta, pa tek onda stavite puder.

Obrve
foto: Shutterstock

Oblikovanje obrva preblizu ogledalu

Kad se previše usredsredimo na svaku dlačicu koja nam smeta i pri čupanju koristimo ogledalo koje povećava, rezultat toga mogu biti neravnomerno oblikovane obrve.

SAVET: Obrve moraju da budu u skladu s oblikom i crtama vašeg lica, pa pre njihovog oblikovanja dobro osmotrite lice. Zatim se približite ogledalu koje ne uveličava i započnite s čupanjem dlačica.

nega kose, maska za kosu
foto: Shutterstock

Balzam za kosu po celom temenu

Osim na krajeve, regenerator i pakovanje stavljate po celoj kosi? Takvo nanošenje nema smisla jer je kosa uz koren zdrava i jača od one na vrhovima, koja može biti isušena i oštećena. Osim toga, bez potrebe trošite više balzama i opterećujete kosu.

SAVET: Balzam nanesite od visine ušiju prema dole. Tako će vaša kosa dobiti na volumenu i manje će se mastiti.

Obrve
foto: Shutterstock

Preskakanje nege vrata

Često negu posvećujemo samo licu, dok vrat u potpunosti zaboravljamo. Međutim, treba znati da koža vrata može biti tanja od kože lica, da brže gubi elastičnost i da se na njoj brže pojavljuju znaci starenja.

SAVET: Kad nanosite kremu na lice, nikada nemojte stati na bradi, već uvek dobro namažite vrat i dekolte, tu se (kao i na rukama) prvo vide znaci starosti.

Obrve
foto: Shutterstock

Krema na natečenim očima

Jedan od faktora koji uzrokuje zadržavanje vode ispod očiju i stvaranje iritirajućih jastučića jeste slana hrana. Ukoliko se probudite s podbulim očima, na njih nikako nemojte stavljati kremu za oči jer ona ima sastojke koji zadržavaju vodu u koži, što je upravo i vaš problem.

SAVET: Ako vam je koža oko očiju ujutro natečena, upotrebite hladne obloge i držite ih na očima 10 do 15 minuta, pa tek nakon toga koristite gel za oči, po mogućnosti onaj koji sadrži kofein.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs