U 24. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE: Postojao je samo 1 zanemarljiv simptom, a onda je nastao HAOS

Devojka iz Irske imala je obilan ciklus, pa saznala da ima rak grlića materice.

Lepi & Zdravi
Autor:
U 24. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE: Postojao je samo 1 zanemarljiv simptom, a onda je nastao HAOS
Devojka imala obilan ciklus i saznala da ima rak grlića materice, Foto: Shutterstock

Heder Kiting, dvadesetčetvorogodišnja žena iz Irske, odlučila je podeliti svoju iskustvo kao upozorenje nakon što je saznala da boluje od raka grlića materice.

Mlada Heder je suočena s izazovom raka grlića materice, iako je tek zakoračila u svoju dvadeset četvrtu godinu života. Njeno iskustvo nam govori koliko je važno osluškivati svoje telo i ne zanemarivati ni najmanje simptome.

Njena priča je odjeknula kada je podelila svoju borbu s dijagnozom. Iako je imala samo jedan simptom - krvarenje između ciklusa i nakon intimnosti, piše Republika.rs.

Menstruacija, menstrualni bolovi
foto: Profimedia

Ginekolog je umirivao tvrdnjama da nema razloga za zabrinutost, jer je mlada. Ipak, Heder je odlučila zatražiti ginekološki pregled. Nažalost, ograničen pristup besplatnim brisevima i drugim nalazima zbog njene dobi, učinio je da nije temeljno pregledana sve dok nije postala anemična zbog obilnog krvarenja.

Konačni rezultati su bili zastrašujući - rak grlića materice.

- Nikada, čak ni u najgorim noćnim morama, ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile maramice na stolu. Tada sam i sama znala da te vesti nisu dobre - ispričala je Heder o trenutku kada je saznala strašnu vest o svom zdravstvenom stanju.

Srećom, Heder je preživela svoju bitku i odlučila je da podeli svoju priču kako bi podstakla sve žene da pažljivo slušaju svoje telo i redovno se podvrgavaju ginekološkim pregledima. Njeno iskustvo jasno ističe važnost ranog otkrivanja i reagovanja na znakove tela te podstiče na promišljenu brigu o sopstvenom zdravlju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs