saznajte više

DESETOMINUTNI TRENING, VOĆNI KUP JE BIO NJEN OMILJEN SLATKIŠ: Kako se hranila i trenirala Merilin Monro? (FOTO)

Vodila je računa da se u toku dana hrani umereno, jer je na taj način uveče nakon časova glume mogla da se počasti bogatim voćnim kupom.

Lepi & Zdravi
Autor:
DESETOMINUTNI TRENING, VOĆNI KUP JE BIO NJEN OMILJEN SLATKIŠ: Kako se hranila i trenirala Merilin Monro? (FOTO)
Merilin Monro, Foto: Profimedia

Predstojeći dokumentarac kompanije Netfliks o životu Merilin Monro podstakao nas je da istražimo svakodnevicu ove dame, izvan okvira hiperseksualnosti u koju su je mnogi smeštali. U tome nam mogu pomoći roman Blonde, Džojsa Kerola Outsa, ali i ponovno gledanje filma Some Like It Hot. Međutim, danas ćemo se okrenuti manje poznatim detaljima o njenom stilu života, pre svega održavanju dobre forme. Na našu sreću, sama Norma Džin, kako joj je bilo pravo ime, septembra 1952. godine sa čitaocima magazina Pageant podelila je deo svoje rutine. U redovima koji slede, pročitajte šta je sve tom prilikom rekla na ovu temu.

„Iskreno, nikada svoju figuru nisam doživljavala kao nešto posebno– sve doskoro o njoj gotovo da nisam ni razmišljala”, započela je ispovest glumica, donekle nesvesna svog izgleda. Zatim je dodala i to da je nikada nisu zanimali sportovi na otvorenom, te da nije imala želju da briljira u tenisu, plivanju i golfu. Takođe, nije se opterećivala vežbanjem, ali se to promenilo kada je počela sa 10-minutnim treningom za koji je koristila lagane tegove. Sama je osmislila režim koji joj odgovara, a akcenat je stavila na učvršćivanje mišića, čime je bila veoma zadovoljna.

DIJETA LEPE BRENE: Zahvaljuju ovom jelovniku pevačica može da se pohvali savršenom linijom! (JELOVNIK)

Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin Monro sledila je korake za razbuđivanje, koji su nakon pranja zuba i umivanja uključivali vežbe za zatezanje zadnjice. Ona bi legla na pod, raširila ruke, a zatim podizala tegove težine oko 2 kg iznad glave. To bi radila polako u serijama od 15 ponavljanja, a zatim bi podizala tegove sa rukama ispruženim pravo iznad glave. Nakon toga, ispružila bi ruke pod uglom od 45º u odnosu na pod, i pomerala tegove ukrug, sve dok se ne umori. Ovde je istakla i to da ne vodi previše računa o tačnom broju ponavljanja, jer je to zamara.

Kada je reč o ishrani, situacija je izgledala znatno drugačije. Naime, tu je tačno znala šta joj je potrebno u određenom trenutku. Bilo je onih koji su njene navike u ishrani doživljavali kao bizarne, ali ona nije puno marila za to. Pre jutarnjeg tuširanja, zagrejala bi mleko u šolji na rešou koji je imala u svojoj hotelskoj sobi, pa bi u njega dodala 2 sveža jaja, izmutila viljuškom, i popila tokom oblačenja. Ovome bi dodala vitaminsku pilulu, a za svoj prvi obrok je smatrala da savršeno odgovara potrebama devojke u žurbi.

DIJETA SPECIJALNO KREIRANA ZA ŽENE U 50-IM: Ako želite vitko telo, ove 4 namirnice zauvek izbacite iz jelovnika!

Merilin Monro
foto: Profimedia

U popodnevnim satima, zastala bi da u marketu u blizini hotela kupi stek, jagnjeći kotlet ili džigericu, i ispržila bi ga sama u sobi, a kao prilog jela je 4 do 5 šargarepa. Vodila je računa da se u toku dana hrani umereno, jer je na taj način uveče nakon časova glume mogla da se počasti bogatim voćnim kupom.

Za kraj, slavna Merilin istakla je san kao jednu od ključnih stavki dobrog zdravlja. Sebe je smatrala usporenom osobom, kojoj ne prija brz tempo i napeta atmosfera. Priznala je da nije od onih koji mogu lako da ustanu iz kreveta, a nedelja je bio njen dan za odmor, kada bi se razbuđivala i po dva sata… U zavisnosti od obaveza, spavala je od 5 do 10 sati, i to u prostranom krevetu i pod istim pokrivačem, nezavisno od sezone. U spomenutom intervjuu, otkrila je i to da nije ljubitelj pidžama, niti spavaćica, već joj je za san sasvim dovoljno nekoliko kapi parfema Šanel 5.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs