Poput vina

Sjajne pedesete: Žene imaju više samopouzdanja, para i iskustva! (FOTO)

Čak tri četvrtine žena kaže da u petoj deceniji života imaju više samopouzdanja nego u dvadesetim, zadovoljnije su svojim telom, te manje osećaju posledice stresa
Lepi & Zdravi
09:10h Autor:
Sjajne pedesete: Žene imaju više samopouzdanja, para i iskustva! (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 5 Foto: Reuters

Stara izreka kaže kako život počinje u četrdesetim godinama. Izgleda da su žene najzadovoljnije u petoj deceniji života, pokazalo je istraživanje britanske firme Cotton Traders na više od 2000 žena u dobi od 40. do 74. godine.

Prema pomenutom istraživanju, čak 75 odsto žena tvrdi da u pedesetim godinama imaju više samopouzdanja nego u dvadesetim, a trećina njih kaže kako sada izgledaju bolje nego u mlađoj dobi, piše Daily Mail.

Svaka sedma žena u pedesetim smatra da je sada seksepilnija i u boljoj fizičkoj kondiciji nego ikad pre u životu, a kao najveću promenu navode prestanak brojanja kalorija, opterećivanja težinom, te okretanje vežbanju i zdravom načinu života.

Pri ulasku u srednje doba, gotovo polovina žena prekida sa dijetama, a 33 odsto njih redovno vežbaju kako bi ostale u formi. Iako imaju više novca nego u mladosti, 66 odsto žena troši manje na kozmetičke proizvode i tretmane za ulepšavanje.

Žene su u pedesetim mudrije, iskusnije, zadovoljnije svojim odnosima i ne osećaju toliku potrebu da zadive druge već teže tome da postignu unutrašnji mir i sreću, zaključila je PR-menadžerka koja je sprovela studiju.

U galeriji ispod teksta pogledajte fotografije poznatih dama u svojim pedesetim godinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs