Obratite pažnju

5 osnovnih saveta za jačanje imuniteta!

Izbegavanje stresnih situacija, unošenje dovoljno tečnosti, kvalitetan san, vođenje računa o ishrani, kao i redovna aktivnost spadaju u red osnovnih pravila za zdrav život
Lepi & Zdravi
08:40h
5 osnovnih saveta za jačanje imuniteta!
Foto: Shutterstok

Snažan imunitet izuzetno je važan za zdravlje i vitalnost. Kako biste sačuvali zdravlje tokom hladnih zimskih meseci, 5 osnovnih saveta uz koje ćete ojačati imunitet.

Izbegavajte stresStres znatno ugrožava imunitet. Stresne situacije uzrokuju opadanje nivoa tiroidno stimulišućeg hormona tiroksina, koji u normalnim situacijama podstiče imunitet. Stoga, ako želite da ostanete zdravi, izbegavajte stresne situacije.

Pijte dovoljno tečnostiDovoljan unos tečnosti izuzetno je važan za celokupno zdravlje, ali posebno za zdravlje kože. Naime, u koži i površinskim tkivima postoje mehanizmi koji omogućavaju unuštavanje virusa i bakterija. Stoga, pijte dovoljno vode, sveže ceđenih sokova, nezaslađenih ili čajeva zaslađenih sa malo meda.

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost podstiče proizvodnju hemijskih supstanci koje učestvuju u prevenciji infekcija. Dovoljno je da 30 minuta dnevno posvetite nekoj lakšoj aktivnosti poput šetnje.

Zdrava ishranaU organizam morate unositi minerale, vitamine i antioksidanse, cink, mangan, magnezijum, gvožđe, vitamini C, A, D i E, vitamini B kompleksa, selen i koenzim Q10 važni su za očuvanje zdravlja. Jedite što više povrća i voća, preporučljivo je do pet porcija povrća i dve porcije voća dnevno. U ishranu uključite jogurt, ribu, piletinu, morske plodove, beli i crni luk, žitarice, pečurke, đumbir, peršun, cveklu, kupus, orahe, bademe i citrusno voće.

SanZa snažan imunitet potrebno je da spavate sedam do osam sati. U krevet odlazite uvek u isto vreme, te se potrudite da popravite kvalitet sna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs