Ukusni zalogaji

Kroasani s pečurkama

Ovi ukusni kroasani su idealni za doručak i poslužite ih uz čaj, belu kafu ili jogurt
Recepti
11:36h Autor:
Kroasani s pečurkama
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 200 g zamrznutog lisnatog testa
  • manji luk
  • 100 g kuvane šunke
  • 100 g šampinjona
  • kašika putera
  • 150 g pavlake
  • kašicica jestivog skroba
  • so, biber
  • narendani muskatni oraščić
  • 2 kašičice naseckanog peršuna
  • jaje

Priprema

1. Lisnato testo odmrznite.

2. Luk isecite na kockice, šunku i pečurke usitnite isve zajedno dinstajte na puteru 4 minuta. Dodajte pavlaku, zakuvajte, umešajte skrob i začinite. Po želji možete dodati peršun.

3. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvucite na dvostruku dužinu. Isecite trouglove, smesu stavite na trouglove, ivice premažite umućenim jajetom i smotajte. Premažite jajetom i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

OVDE preuzmite recept za posne krofne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs