Recepti sa Stilom

Karfiol-šnicle

Dobro oceđen bareni karfiol usitnite viljuškom u činiji.
Recepti
09:14h
Karfiol-šnicle
Karfiol-šnicle, Foto: S
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 400g barenog karfiola
  • Peršunovog lista
  • jaje
  • 150g rendanog trapista
  • po ukusu brašna
  • Ulja
  • po ukusu začina
  • po ukusu Bibera

Peršun sitno iseckajte i dodajte u činiju. Promešajte, dodajte preostale sastojke, s tim da se brašno dodaje po potrebi dok masa ne postane kompaktna i ne previše gusta. Ako se doda previše brašna, šnicle će biti tvrde. Od smese napraviti šnicle i pržite ih na vrelom ulju. Servirajte i pospite rendanim trapistom.

SavetGotove karfiol-šnicle ređajte na papirni ubrus da upije višak masnoće

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs