10 NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA LETOVANJE: Imaju plaže zbog kojih ćete poželeti da leto traje duže

Pronađite idealno mesto za vas i uživajte u čarima mora na najlepši način!

Kapri: Letnja ljubavna priča
Autor:
10 NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA LETOVANJE: Imaju plaže zbog kojih ćete poželeti da leto traje duže
Foto: Shuterstock

Leto je uveliko stiglo, te mnogi razimšljaju gde bi mogli da pronađu spas od torpskih vrućina i usijanih gradskih ulica! Izbor parova su neretko romantične destinacije na kojima mogu u potpunosti da se posvete jedno drugom, a svaki beg iz svakodnevice doprinosi osvežavanju braka ili veze. Vrlo je moguće da ćete okruženi prelepim plažama i nepreglednim morem ponovo osetiti leptiriće u stomaku! Zato, uhvatite svog parnera pod ruku i zaputite se na neku od prelepih lokacija!

Putovanje, Ljubavni Par, Zaljubljeni Par, More, Plaža
foto: Shuterstock

SVETA LUCIJA

Ako želite romantičan odmor na ostrvu, lepotu i luksuz koje pružaju Karibi nećete naći ni na jednom drugom mestu na svetu. Santa Lucija, lepotica među Vindvordskim ostrvima iz grupe Malih Antila, izmamljuje uzdahe svih koji borave na njoj. U njene prirodne lepote ubrajaju se, između ostalog, i prelepe plaže Karipskog mora i Atlantskog okeana. Na obalama ovog, inače malog ostrva, uzdižu se dva vrha planine Piton, visine oko 700 m, koji nose božanstvenu džunglu raskošnog tropskog rastinja i veliko bogatstvo ptica.

Putovanje, Ljubavni Par, Zaljubljeni Par, More, Plaža
foto: Shuterstock

TAJLAND

Idealno egzotično mesto za romantično bekstvo. Ovde su standardi smeštaja visoki, s obzirom na ekskluzivna odmarališta na mestima poput Khaoiai Nacionalnog parka, gde možete ručati na vrhu brda, okruženi maglovitim planinskim vrhovima ili iznajmiti izolovan bungalov na mirnom priobalnom mestu. Zavodljiva u svakom smislu, Kraljevina Tajland je brzo postala omiljena destinacija za parove.

Tajland
Tajlandfoto: Shuterstock

SIJENA

Sijena je očaravajući grad na brdu u Toskani poznat po svojoj neverovatnoj lepoti i šarmu. Tiha atmosfera i mali grad stvaraju šarm koji čini da se posetioci osećaju mirno i spokojno. Šetnja ulicama od kaldrme je obavezna kada posećujete Sijenu. Toranj Manđa je lokalitet koji morate, jer pruža prekrasan pogled na grad.

SANTORINI

Sa razlogom ima reputaciju najromantičnije destinacije na svetu. Kada se pomene Santorini, ljudi se uglavnom sete razglednica ostrvskih gradića Oia i Fira. I upravo harmonija koja vlada između plave i bele boje doprinosi romantičnoj atmosferi.

Na prvom mestu treba pomenuti plažu crvenog peska po kojem je i dobila naziv Crvena plaža. Verovatno ne postoji romantičnija plaža na svetu od one na kojoj dominira boja ljubavi. Nedaleko od nje se nalazi plaža poznata po sitnom, belom pesku – Vlihada.

Za romantičnu večeru se preporučuju taverne na plaži Kamari, na istočnoj strani Santorinija.

Santorini
Santorinifoto: Profimedia

BRIŽ

Briž je grad u Briselu čijoj bajkovitoj i romantičnoj atmosferi doprinose trgovi, staromodne kuće i bašte prepune cveća, kaldrmisane ulice, pa predstavlja savršeno mesto za romantični vikend za dvoje.

Briž je ispresecan kanalima nad kojima se nadvijaju vrbe. Najromantičnija aktivnost ovde je vožnja brodićem, a najpopularniji vid smeštaja su romantični hoteli sa pogledom na kanal.

Simbol Briža je srednjovekovni toranj Belfort smešten u centru grada, visok 83 metra. Izborite se sa stepenicama kojih ukupno ima 366 i popnite se sa voljenom osobom na vrh tornja. Pred vama će se otvoriti slika jednog od najbajkovitijih gradova na svetu.

MAURICIJUS

Ostrvo Mauricijus predstavlja savršenu destinaciju za romantični beg u toplije krajeve i proslavu sklapanja braka. Prirodne lepote, beskrajne bele plaže i tirkizno more magnet su za sve ljubitelje sunca i celodnevnog uživanja na plaži uz voljenu osobu. Sve to čini Mauricijus jednim od najtraženijih i najposećenijih mesta za medeni mesec.

Putovanje, Ljubavni Par, Zaljubljeni Par, More, Plaža
foto: Shuterstock

MALDIVI

Bungalovi na vodi sa najlepšim poglednom na tirkizno more su prva asocijacija kada se pomenu Maldivi! U tako predivnoj prirodi užitak je zagarantovan, a romantička odiše na svakom koraku, te je ova destinacja upravo izbor brojnih parova.

Ova azijska ostrvska zemlja pruža zaljubljenima potpunu privatnost na nepreglednim plažama sa belim peskom. Pejzaži nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a uspomene sa Maldiva se ne zaboravljaju!

Toplo i čisto more, najlepše plaže, netaknuta priroda i povoljna klima pružaju odlične uslove za nezaboravan odmor, sve je podređeno opuštanju.

Maldivi
Maldivifoto: Shutterstock

KAPRI

Ostrvo Kapri je locirano u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Ovo mondensko letovalište privlači parove iz čitavog sveta zbog svog istorijskog značaja, neobičnog reljefa, raskošne prirode i izuzetno prijatne klime. Kapri je satkan od snova, sjaja, luksuza i glamura. Ovo čudesno ostrvo inspiracija je mnogih umetnika, slikara, glumaca i pesnika, a u vili Krup još uvek se nalazi pisaći sto za kojim je Maksim Gorki pisao svoj roman Mati.

Kapri
Kaprifoto: Shutterstock

BALI

Putovanje na Bali je mnogo više od opuštanja u egzotičnim pejzažima. Indonežansko ostrvo se nalazi na rubu indijskog okeana i po mnogima je najlepše i najegzotičnije ostrvo u Aziji. Neguje hinduizam i broji na destine hiljada hramova i palata, zbog čega ga nazivaju „Ostrvo Bogova”.

Bali je poznat i po terasastim pirinčanim poljima, prelepim plažama, vodopadima, bujnim tropskim šumama, ronjenju, surfovanju, ali i aktivnim vulkanima na visini od preko 2000 metara. Putovanje na Bali će Vam otkriti da je u pitanju ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji. Na ovom ostrvu se živi po pravilima koja se nisu menjala decenijama. Toplina i srdačnost naroda, koji želi što bolje da vas ugosti, neće vas ostaviti ravnodušnim, imaćete utisak da ste posetili „Raj na Zemlji”.

BRAČ

Brač je jedno od najlepših destinacija u Hrvatskoj! Kristalna voda, tirkizno more, peščane i šljunkovite plaže - raj za letovanje! Ovo ostrvo je izgrađeno od krečnjaka, a najviši vrh je Vidova gora.

Glavni adut mu je plaža Koromaslinova koja se nalazi u Milni. Zaštitni znak plaže su plavo more, zeleni borovi koji prave hlad i bele stene.

Tu su i kamene kućice, uske uličice, srednjovekovne crkvice, prostranstva prekrivena maslinama. I sve miriše na more, lavandu i borove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs