Za savršen pogled

Kako do savršenih trepavica: Sprečite lepljenje pomoću termalne vode

Tamne mrlje ispod očiju uklanja puder, termalna voda sprečava lepljenje trepavica, a umesto uvijača koji uništava i lomi dlačice, bolje koristite običnu kašiku
Nega
12:34h
Kako do savršenih trepavica: Sprečite lepljenje pomoću termalne vode
Foto: Shutterstock

Tajna lepih trepavica bez grudvica leži u dobroj pripremi. Pre nanošenja maskare, trepavice treba da navlažite termalnom vodom. To će da ih učiniti glatkim i sprečiće da se slepe.

Jedan od mogućih uzroka neugodnih grudvica jeste i stara maskara, zato se preporučuje da je menjate svaka tri meseca. Sastojci vremenom oksidiraju što menja teksturu preparata, pa on postaje lepljiv i ne nanosi se dobro. Taj proces ubrzava i toplota, pa je maskaru najbolje da držite što dalje od radijatora.

Tamne mrlje

Maskara tokom dana može da se razmaže i da ostavi tamne mrlje. To se najčešće dešava zbog preteranog mašćenja kože, zato se preporučuje da na kapak i uz donju liniju trepavica nanesete puder kako bi upio višak ulja. Pre nanošenja pudera štapićima za uši treba da obrišete sve tragove maskare na koži.

Uvijač lomi trepavice

Uvijač za trepavice treba da izbegavate, jer on uvija i lomi trepavice zbog čega brzo opadaju. Možete da ga zamenite običnom kašikom, a ovu tehniku koristi i poznata manekenka Miranda Ker. Nakon nanošenja maskare, trepavice s donje strane treba da uhvatite prstima, a sa gornje strane kašikom i da pritisnete.

Veštačke trepavice

Kod nanošenja veštačkih trepavica treba da imate mirnu ruku i malo strpljenja. Ivicu veštačkih trepavica treba da namažete tankim slojem lepka i da ih nanesete što bliže prirodnoj liniji trepavica. Sa lepkom ne treba da preterujete jer će se stvoriti neželjene grudvice.

Trepavice se lepe pre nanošenja šminke jer senke i korektor mogu da oslabe delovanje lepka. Mogu da se stavljaju prstima ili pincetom. Na kraju treba da nanesete maskaru koja će ih povezati. Takođe, ako su preduge, možete da ih skratite makazama.

Polutrajna rešenja

Osim maskare i veštačkih trepavica, odlično rešenje za guste trepavice je i polutrajna maskara. U kozmetičkim salonima nanosi se boja koja traje od četiri do šest nedelja. Ona se ne razmazuje i ne ostavlja grudvice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs