Jutroskop

Sutra ujutru u sedam

Želim da već od sutra ujutru u 7 prestanemo da preguravamo dane jer samo tako ćemo svako jutro moći da nazovemo “dobrim jutrom” i zaista mu se obradujemo

Jutroskop
11:00h Autor:
Sutra ujutru u sedam
Foto: Promo

Volela bih da već od sutra ujutru u 7, više niko ne bije bitke koje nisu njegove, a u koje je uvučen na ovaj ili onaj način.

Da prestanemo, već od sutra ujutru, da ponavljamo reči koje onaj kome su upućene nije razumeo ni prvog puta. Kako će onda 101-og?

Da prestanemo da se merimo u odnosu na druge, već u odnosu na sebe od pre dve, tri, pet godina.

Da ne gubimo više ni gram snage na ljude i situacije koje ne možemo promeniti. Da shvatimo da je svaki taj na njih potrošen gram bolje uložiti u recimo jedan istrčan krug po parku, čitanje nekoliko stranica knjige, 50 trbušnjaka, na igru sa detetom, prljanje u blatu, ples na podijumu.

Da prestanemo, već od sutra ujutru u 7, da živimo na mestima koja nas jedu, jer nas je strah da probamo negde drugde.

Da se oslobodimo predrasuda, velikih očekivanja, osuđivanja.

Da se oslobodimo skučenih života u kojima srce jedva radi (ali, kao važno je da radi). Nije, važno je KAKO radi.

Da prekinemo sa pravljenjem planova kao da ćemo živeti 135 godina, jer nećemo. Život je nepredvidiv i ne možeš da znaš kad će doći tvoj red. Zato meri godinu po finom, zadovoljnom lupanju srca i miru u duši, ne na prste.

Da prestanemo da se grčevito držimo za ljude i stvari od kojih osetimo da nam nije dobro.

foto: Promo

Da ustanemo, već sutra ujutru u 7, HRABRI, ODLUČNI, ODVAŽNI i zato nam svima želim filtriranje sebe i svojih emocija i želja jer samo tako ODVAŽNOST može da dođe do izražaja.

A kad ODVAŽNOST dođe do izražaja onda prestaneš da misliš šta drugi, kako drugi, zbog čega drugi, zašto ti nisi ko drugi, gde si ti u odnosu na druge…

Prestaneš da živiš ko crkveni miš već se razgoropadiš ko afrički lav.

Onda trčiš koliko te noge nose,

onda voliš i preko kapaciteta srca,

onda se ne plašiš svega i svačega, sebe ponajviše,

ne drhtiš od straha, već od uzbuđenosti jer si se osilio,

onda rasteš, ne skupljaš se,

onda možeš sve.

Želim da već od sutra ujutru u 7, prestanemo da preguravamo dane jer samo tako ćemo svako jutro moći da nazovemo “dobrim jutrom” i zaista mu se obradujemo.

Uskršnji sendviči

foto: Promo

Priprema:

Zemičke isecite na pola pa na svaku polovinu namažite margarin i blago istostirajte u tiganju dok ne poprime zlatno žutu boju. U činiji pomešajte mladi luk i pavlaku pa začinite po ukusu. Jaja i povrće isecite na kolutove, a jaja dobro posolite. Na donju krišku zemiške stavite namaz od pavlake i luka, ali ostavite jednu kašičicu za kasnije.

Preko toga dodajte jaja, na jaja poređajte papriku ili rotkvice, zatim iscepkanu šunku ili meso koje koristite, a preko toga krastavce. Na gornju krišku zemičke stavite onu preostalu kašiku namaza od pavlake i preklopite sendvič.

Sastojci:

za jedan sendvič potrebno vam je sledeće:

1 zemička Dobro Jutro light 50g barene šunke ili drugog mesa koje vam je na raspolaganju 1 bareno jaje 2 supene kašike kisele pavlake 2 mlada luka sitno seckana so i biber 1/2 crvene paprike ili 2 rotkivce 1/3 krastavca

Koju novu odluku vi donosite za sledeće dobro jutro?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs