Uradi sam

Privremeno farbanje: Hit frizura uz pomoć krep papira! (FOTO)

Odličan izbor ukoliko želite promenu, a boja se svakako ispira, pa će vam se za nekoliko dana vratiti vaša prirodna boja
Nega
19:58h Autor:
Privremeno farbanje: Hit frizura uz pomoć krep papira! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Jhemdawn, Wsbeautysupply

Definitivni hit kada je reč o farbanju kose svakako su pastelni pramenovi!

Neki su toliko oduševljeni da celu kosu farbaju u tirkiznu, zelenu, ljubičastu... Ali, mnogi se plaše da probaju jer ne znaju kako će im stajati.

Kosa kao griva, oko sokolovo: Pojedite tri kašike dnevno i dogodiće se čudo!

Zato smo za vas pronašli odlično rešenje - farbanje kose krep papirom, koje je sve popularnije, kako zbog odličnog efekta, tako i zbog jeftinog materijala! Osim toga, ovo je sjajna tehnika za dame koje, na primer, zbog posla ne mogu stalno da nose ovakvu frizuru, ali silno žele da probaju, jer je ovo samo privremena boja.

Sve što vam treba jeste krep papir u željenoj boji i malo vode!

Postupak: Zagrejte vodu, ali ne dozvolite da proključa. Skinite sa ringle i prespite i posudu koju ne koristite (i ne planirate), pa dodajte krep papir u željenoj boji, iscepkan na komadiće. Ako želite intenzivnu boju, stavite dosta papira, a ako želite nežne, blede nijanse, stavite malo, piše Beauty.onehowto.com.

Izdrobite aspirin, pa utrljajte u kosu: Magija koja će vas oduševiti!

A photo posted by Mae Margarette (@maemargarette) on Jun 22, 2016 at 10:29pm PDT

Promešajte kašikom, pa ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Nakon toga stavite rukavice, pa u posudu stavite deo kose koji želite da ofarbate i držite 15 minuta.

Ako su to samo tanki pramenovi, a mrzi vas da farbate pramen po pramen, pažljivo izvadite papir, i umotajte pramen kose u njega. Vežite gumicom ili obložite aluminijumskom folijom, i ostavite da odstoji.

Nakon farbanja operite kosu na uobičajen način i efekat će se videti odmah!

Focus on what matters ☺ #violethairdontcare #crepepaper

A photo posted by Jha-khe (@jdelossantos08) on Jul 6, 2016 at 1:59am PDT

Treba da znate da se boja od krep papira zadržava na kosi svega nekoliko dana - što je češće perete, brže će nestati i vratiće vam se vaša prirodna boja.

Ali, ako ste potpuno razočarani, postoji način i da je odmah skinete:

Nasapunjajte kosu šamponom protiv peruti i dobro isperite. Zatim je ponovo nasapunjajte, ali ovoga puta mešavinom šampona protiv peruti i sode bikarbone. Dobro sjedinjenu mešavinu nanesite samo na ofarbane delove i ostavite da deluje 3 minuta.

Posle toga, dobro isperite kosu mlakom vodom, pa opet celu nasapunjajte šamponom protiv peruti. Tada će sva boja biti uklonjena.

Pramenovi koji traju i po 6 meseci: Potpuno neobična tehnika bojenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs