Probajte što pre

Kašičicu šećera dodajte u šampon: Savet stručnjaka oduševio žene širom sveta!

Dermatolog Frančeska Fusko smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za lepotu i zdravlje kose
Nega
22:42h Autor:
Kašičicu šećera dodajte u šampon: Savet stručnjaka oduševio žene širom sveta!
Foto: Thinkstock

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam i njegovo korišćenje treba maksimalno ograničiti, ali neki stručnjaci ipak savetuju uvođenje šećera - ali ne u ishranu, već u higijenu.

Jedna od njih je doktorka Frančeska Fusko, dermatolog, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za lepotu i zdravlje kose. Prema njenom mišljenju, u celu bočicu treba ubaciti jednu kašičicu šećera, koji deluje kao eksofilijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle ćelije i kosa čisti od prljavštine.

Otarasila se peruti zauvek, preko noći: Samo je nanela ovo ulje na kosu! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Ne samo da efikasno uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora, pa dobijamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju", kaže Fusko. Objašnjava da bez povremenog pilinga kosa postaje "zagušena" prljavštinom, pa sporije i teže raste. Drugi efikasni trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim sirćetom (jednom u mesec dana, kao i korišćenje raznih ulja na vrhovima pre pranja kose umesto regeneratora (jednom nedeljno).

7 dana koristila ovaj domaći serum: Kosa joj porasla čak 2 cm! (RECEPT, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs