Probajte

Kako cimetom posvetleti kosu 2 do 3 nijanse: Trik koji pali! (RECEPT)

Ne samo da će pomoći da posvetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir
Nega
10:50h Autor:
Kako cimetom posvetleti kosu 2 do 3 nijanse: Trik koji pali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Cimet nije samo aromatičan i zdrav začin, to je i sigurna alternativa komercijalnim hemijskim sredstvima za izbeljivanje kose, prenosi uspesnazena.com. Ne samo da će pomoći da posvetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti neverovatan.

Kod korišćenja maske za kosu sa cimetom, možete postići ne samo željeni efekat, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet - jedinstveni prirodni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.

Najbolji efekat se postiže kod posvetljivanja svetlosmeđe kose - jednim tretmanom boja kose se menja za 2-3 nijanse.

Prirodan botoks, pravi se u kuhinji: Čaroban recept podmlađuje kožu 10 godina! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Dešava se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Posle maske sa cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaće se.

Za pripremu ove maske biće vam potrebno: 3 kašike meda, 3 kašike cimeta, 5-6 kašika balzama za kosu.

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

U staklenoj ili plastičnoj posudi pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smesa ujednači, dodajte balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promešajte. Sad je ova smesa spremna za nanošenje.

Kraljica (72) se podmladila i dobila bračnu ponudu: Moćna vodica pegla bore! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, počešljajte je širokim češljem i podelite je na pramenove.Nanesite smesu na kosu četkom za bojenje kose, pokušavajući temeljno da obojite svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u vlasište.

Kada ste naneli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i peškir. Držite peškir 30 minuta, posle ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrevanje kose. Ostavite samo najlonsku vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Ako želite više da posvetlite kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska će naročito prijati osobama sa masnom kosom. Ako imate suvu kosu, u masku slobodno dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs