Isprobajte

Indijka otkrila tajnu svoje kose: Zbog ovog sastojka raste kao luda! (VIDEO)

Prirodni sastojci po nekad znaju biti najbolej rešenje za neku iskrzale i suve kose
Nega
13:02h Autor:
Indijka otkrila tajnu svoje kose: Zbog ovog sastojka raste kao luda! (VIDEO)
Foto: Prinstscreen/ Youtube/ Sushmita's Diaries

Sushmita je guru za negu kose i popularna video-blogerka iz Indije. Prenosimo vam njene korisne savete za negu, i brži rast kose:

Koristite sok Aloe vera

Sok od aloe vere podstiče rast kose, te je vrlo koristan, kada je u pitanju nega vlasišta. Sushmitin savet: odrežite nekoliko lišća aloje, a zatim svaki list prerežite na pola, kako bi se izlučio sok. Kružnim pokretima, umasirajte ga u koren kose, kako bi poboljšali cirkulaciju i osigurali bolju apsorpciju. Masku ostavite najmanje dva sata, ili preko noći.

Napravite masku od Pantenola

D-pantenol je sintetički vitamin B5, a njegova svojstva odlična su za obnovu folikula kose, i za sprečavanje gubitka kose. Kako koristiti masku? Operite kosu, a pantenol nanesite u obliku gela, spreja ili pene, fokusirajući se na koren.

Držala je ovu mešavinu na glavi samo 5 minuta: Kosa je počela da raste kao luda! (RECEPT, VIDEO)

<\/div>

Isperite teme hladnom vodom nakon pranja

Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju, što dovodi do bržeg rasta kose. Kao dodatni bonus, vaša ce kosa postati i značajno sjajnija.

Ispirajte kosu jabukovim sirćetom

Jabukovo sirće aktivira folikule kose, što je vrlo bitno za bujnu kosu, a ponavljanje postupka nekoliko puta mesečno biće sasvim dovoljno. Jabukovo sirće koristite umesto regeneratora za kosu, te ga nemojte ispirati. Za razliku od vinskog, jabukovo sirće nema jak miris.

Maska od proteina

Popunite nedostatak proteina. Isprobajte ovu masku: uzmite dva jajeta te odvojte belanca od žumanca. Belanca zatim umasirajte u koren kose, i dobro isperite.

<\/div>

Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna proteina, a konjak sadrži tanine, koji pomažu da imate puniju kosu, te stimulišu rast kose. Uzmite dva jajeta i čašu konjaka. Umutite sastojke u blenderu ili viljuškom, te dobijenu smesu nanesite na koren kose. Dodajte maslinovo ulje, ako želite primeniti masku duž cele kose, što će vašoj kosi dati mekoću.

Koristite eterična ulja

Jojoba, badem, lavanda, ruzmarin, majčina dušica… Ova eterična ulja imaju blagotvorno dejstvo na folikule kose, opskrbljujući vlasište velikim brojem vitamina i biljnih komponenata. Pomešajte navedena ulja u posudici, ili ih dodajte u kokosovo ulje. Nanesite smesu na koren kose, te pričekajte 2-3 sata. Isperite glavu dva puta koristeći običan šampon.

Celo selo je poznato po njihovoj kosi: Nemaju sede ni u 70-im, vlasi rastu kao lude, samo zbog ovoga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs